Hur du vet att du har tråkigt

Hur du vet att du har tråkigt:

Du fyller i listor och intalar dig att någon, någonstans, bryr sig om vad du har skrivit:

Vad heter du: Jan Linus Anders Ekman
Var bor du: Göteborg.
Trivs du där: Ja! Är ganska nyinflyttad. 

Brukar du läsa horoskop: Ja, ganska ofta.

Har du körkort: Nope. Killen kör.

Favoritdjur: Hund.

Festar du mycket: Inte så ofta, nej. Föredrar en pub framför en klubb.

Sprit, cider, vin eller öl: Öl.

Brukar du bli för full: Det har hänt.
Antal kuddar i sängen: Två i min säng, fyra i pojkvännens.

Äger du ett busskort: Japp, det är mycket billigare här än i Stockholm! 

Vad åt du till frukost: En macka, en kopp kaffe och en banan.
Har du haft sex idag: Inte än.

Nästa mål i ditt liv: Spela teater igen.

Hur svarar du i mobilen: "Linus" eller "A, det är Linus" och liknande.
Antal timmar sömn inatt: Drygt 6.
Sov du ensam: Ja.

Din hobby: Teater, film, musik.

Vad är det för veckodag: Fredag.

Vad åt du senast: Min frukost.

Vem fick du sms av senast: Frida.
Vem ringde dig senast: Elli.

Godaste ölen du druckit: Vet ej. Guinness är ju väldigt gott...

Vilka hårfärger har du haft: Mitt vanliga, mörkblonda. Och så har det varit jätteblondt och vitt.

Vad såg du senast på TV: Nyheter.

Vad läser du för bok just nu: Läser om Harry Potter och Fenixorden.

Längd: 179-ish.

Skostorlek: 43-44.

Hårfärg: Mörkblond.

Är du kär i någon: Ja, väldigt.

Vad gör du om ett år: Pluggar nånting.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej.

Dricker du: Kaffet är just slut, så nu är det vatten.

Vilken parfym använder du: Bara deo oftast. Armani Attitude vid speciella tillfällen. Typ barnkalas.

Vilka skor använder du: Mina vita Fred Perry's.

Dagens klädsel: Mörka jeans, grön T-shirt, svarta strumpor, gröna kalsonger, brun tröja.



Denna lista har jag stulit från Ylva utan att fråga först. Men jag tar bort den om hon ber mig.

Mobilnamn och arbetsavsky



Min nya fina mobil är superfin! Min Mamma har en nästan likadan, fast den här är bättre. ^^ Jag tror att han ska heta Sture. Eller kanske nåt annat. Det suger att jobba i dag!



image8

Pizzamiddag och G-stavar

I kväll, då är det personalträff här på jobbet. Alltså Elli, jag och två killar till. För det är bara vi som jobbar här. Och så kommer bossen Frank också, och kanske hans kille. Det är typ tänkt att vi ska klaga på varandra... och käka pizza. Och så kom chefen på att det är ju ett lysande tillfälle att gå igenom hur alla leksaker fungerar. Typ, vad är det som skiljer de här två G-stavarna åt? Jeez, vad mysko. Sitta med ett gäng bögar (okej, inte Micke) och testa vibratorstyrkan på en massa sexleksaker. Freaky!

Sjukdommar och utgifter

Jag tror jag är påväg att bli sjuk. Det river i halsen och rinner i näsan. Och ni vet när man har en känsla av att man har nåt i kroppen som inte ska vara där. Och jag syftar på baskilusker, och inget annat. Det känns som att ett gäng baskilusker har slagit sig ner i min kropp och vill jävlas med mig. Jag vill att de flyttar ut.

Jag är verkligen inte rik nu, mina damer och herrar, det vill jag be att få tala om. Jag har inte betalat en enda räkning än. Det beror förvisso delvis på att min internetbankdosa ligger hemma hos Elli och jag alltid glömmer att ta hem den. Men jag får ta och jobba ordentligt den här månaden, för det är mycket utgifter nu. Bland annat får jag en ny mobil i dag! Eller rättare sagt, min omtänksamme pojkvän lånar mig pengar till att köpa hans kollegas mobiltelefon förhållandevis billigt. Jag lägger upp en bild på den när jag har fått den!

mp3-problem och vuxentrevligt

I kväll har Elli och jag varit på middag hos Geromima, tillsammans med hennes lillebror Marcel. Vi har ätit vegetariska tacos. Och så har vi pratat en massa, och haft vuxentrevligt. Det var både gott och roligt.

Nu, väl hemma hos pojkvännen min igen, så är jag lite orolig. Jag kan nämligen inte hitta USB-sladden till min älskade iPod Alice. Och det är ett allvarligt problem förstår ni, för jag har inte matat henne med ny musik på väldigt länge och jag undrar om hon klarar sig särskilt länge till. Jag var säker på att sladden skulle ligga här, för jag kan inte hitta den hemma, men tji där liksom. Jag kanske får köpa en ny. Som om jag har råd den här månaden liksom...

Jobbsök och fölseprellar

Jag har tröttnat på det här jobbet. Big time. Jag är glad att ha ett jobb, absolut, men det börjar verkligen bli dags att se sig om efter nåt nytt. Tyvärr minns jag en artikel jag läste i nån tidning för ett tag sen, där undersökningar visar att det är svårare att få jobb i Göteborg om man är från Stockholm. Så om jag blir kallad till intervju nånstans får jag se till att slå på charmen ordentligt.

Jag har ganska mycket att göra, kom jag på. Inte på jobbet - här är det lika lugnt som alltid - utan med annat. Min systerson Philip fyller fyra stora år i övermorgon och jag måste hitta en prelle. Dan efter det fyller syster Elsa 21. Och nästkommande vecka fyller både Mamma och syster nummer två. Jungfrur hela bunten - visst är det löjligt?

Men för helv...

Är på jobbet. Har öppnat, gjort i ordning och hela kittet. Och när väl dörrarna är öppna och allt, så märker jag att jag inte kommer in i kassan. Kassanyckeln är liksom puts väck! Inte bra! Jag har öppnat, men kan inte ta emot några kunder. Så jag ringer killen som jobbade i går, och det visar sig att han själv har märkt att han råkat få med sig nyckeln, för han säger bara "Ja visst, jag är där om 20 minuter". 20 jävla minuter?! Jag kan ju inte ta några kunder! Den ende kunden som var inne kunde tack och lov betala med jämna pengar. Men hur stor chans har jag att alla går runt med jämna pengar? Åh, jag hatar den här killen redan. Det tog för övrigt dubbelt så lång tid att öppna efter hans stägning som det gör att öppna andra dagar.

Ölkväll och middagsmat

Frida har åkt hem nu. Det har varit kul att ha henne här. I går var vi ute och drack öl och pratade en massa, det var mysigt. Hon får allt ta å komma ner igen om inte allt för länge.

Just nu sitter jag hemma hos Elli. Jag laggar spagetti och köttfärssås, men det tar alldeles för lång tid. Det tycker i alla fall min mage som hela tiden talar om för mig att den är jättehungrig.

Spikes första inlägg!

Det var ett jävla ståhej att få hem all packning och alla prellar i går, så det var tur att Frida backade upp som packåsna. Jag hade fått så mycket fina saker att det krävdes en extra resväska för att forsla hem det. Tack alla!

Nu sitter vi här i min lilla skokartong och dricker ett alldeles för sött vin ur väldigt fina vinglass (presenter båda två). Vi funtar på att dra in till stan och toppa vinet med ett gäng öl. Tyvärr verkar det bara vara vi två som är intresserade av måndagsöl, men det stoppar oss inte. Elli hade man nog lyckats tjata med om det inte vore för att han tydligen sovit jättedåligt i natt (snarkade jag?) och har gått hem och knoppat redan.

Det här är det första blogginlägget som skrivs på min nya fina vän/laptop Spike. Vi kommer nog bli väldigt goda vänner, han och jag.

Grattis till mig!

I dag fyller jag ju år, egentligen. 20 stycken fyller jag. Men i går var det übermycket folk som trängdes här för att fira, och det var jäkligt lyckat. Det var svårt att fördela min mingeltid på alla gäster, och se till att ingen kände sig bortglömd, men jag tror jag skötte det hyffsat bra.

Jag har fått en jäkla massa fina presenter av alla mina nära och kära. Bland annat en laptop som jag har döpt till Spike.

Jag skulle vilja publicera en fin liten dikt som min lillebror läste för mig:

Ni fyller alla 20, en i taget
Nu är ni tre som kan köpa ut på Systembolaget
I Stockholm finns du inte kvar
Vad är det som finns i Göteborg som Stockholm inte har?
Förutom en nice porrbutik
Brorsan, du är unik
Du jobbar med runkbås och hjälper gubbar som ser ut som lik
Det e soft att du är tillbaka i Stockholm, the town
Lita på mig - I never let you down
Men du åker ju hem om ett tag
Allt jag ville säga va: Grattis på din födelsedag!

Fittansjävlakukcphora!

Jag är så arg! Så fruktansvärk sjukt jävla fittarg! AAAAAAAARRRRRRRGGGG! På mig själv naturligtvis. Som tittade på fel fittbiljett så jag såg fel hortid till kuktåget. Så nu, 900 kronor fattigare, kommer jag upp till Stockholm senare än beräknat, vilket kommer att leda till tjafs med syster. Jag är så arg!

Jeez, även från att komma från mig blir jag lite generad över att se så många svordomar på så lite plats. Jag hoppas inte att min mamma läser det här.

Hemresa och hemmakväll

Nu ska jag snart gå hem till mig och fixa och dona lite. Kanske viktigast är att jag måste packa. Kläder, tandborste, linser, deo och rakapparat. Och en bok att läsa på tåget. Plus tågbiljetterna så klart. Och CD-skivorna Jonna hade beställt som kom till mig. Tåget går vid 15 och nånting, så jag har tid på mig.

Vi spenderade kvällen hemma i går, Elli och jag. Vi åt Vikingbåt med fetaost och kollade på film, så allt var så där som det ska vara. :-) Och så hade han med sig en megastor påse med Djúpur - en isländsk godissort som jag bett honom köpa med. Jag kan äta hur mycket som helst! Det är helt sjukt, jag skulle kunna leva på de där chokladlakritskulorna.

Men jag vill bara säga att jag är TRÖTT. Det kanske märks?

Nyrekrytering och drömtydning

Strax ska jag börja göra mig klar här. Min nye kollega Micke, som jag ännu inte har träffat, ska komma in snart och jag ska gå igenom lite ditt och datt med honom. Han har knegat här i butiken tidigare, så han har säkert koll på läget egentligen. Han behöver nog bara en liten update.

Elli har inte kommit förbi tyvärr, men å andra sidan så får jag åka hem till honom snart. :-)

Ja just det ja, eftersom så väldigt många har frågat så vill jag passa på att berätta att jag inte har en aning om vem kvinnan i min sexdröm var. Snygg var hon, det minns jag, men jag tror inte att det är någon jag har träffat för det skulle jag säkert minnas. Jag undrar vad det kan menas med att jag ska få en sån dröm helt plötsligt... Well, killen har ju varit borta i över tre veckor, det spelar kanske in.

Hemkomst och födelsedagsfirande

I dag kommer Elli hem! Äntligen! Eftersom jag jobbar så hinnar han ta sig hem innan mig, men om jag har tur kanske han bestämmer sig för att komma förbi butiken på väg hem från flygplatsen. Hoppas! Sen ska vi bara ha hela kvällen för oss själva.

Och i morgon ska jag åka hem till Stockholm igen. På söndag lämnar jag tonåren bakom mig och fyller vuxen, så på lördag ska jag fira det med familj, släkt och vänner. Ska bli kul! I morgon kväll ska jag åka till syster Elsa på salongen så ska hon kirra sin magic och göra mig snygg. Det behövs nu - jag ser inte klok ut! Sen efter det ska jag träffa gamla kollegorna (tillika goda vännerna) Malin och Jonna, som tyvärr inte kan dyka upp på mitt fölsedagskalas. De kommer att missa fiskdammen och alltihop, så då kan de i alla fall få den stora äran att dricka några öl med mig. ;-)

Trauman och vuxenpoäng

I dag har jag sysselsatt mig på jobbet. Rensat ur lådor och flyttat på högar av filmer och slängt gamla onödiga saker. Typ 600 filmer fick nya hem i nya lådor. Då blir de nog glada!

I dag fick jag förresten hem mitt ICA-kort! Som Frida sa är jag nu 1 vuxenpoäng rikare. Så jag kommer spara multum nu! Jag menar, man får ju för fan 1% i bonus!

Förresten kan jag lugna er läsare genom att säga att jag nu återhämtat mig efter den traumatiska drömmen jag hade i natt. När jag kommer att tänka på den igen tar jag bara några djupa andetag och räknar baklänges från 10, så mår jag sen mycket bättre.

Felaktiga sexdrömmar

I natt drömde jag en dröm. En sexdröm. Där jag hade sex med en kvinna. En kvinna!

Elli kom hem!!!

TV-seriefreak och arbetsmyra

i dag har jag, hör och häpna, haft rätt mycket att göra här på jobbet! Porrtidningar som ska prismärkas och plastas in, filmer som ska märkas, sorteras och ställas ut, scheman att gå igenom, möten att planera. Det har varit rätt kul, som omväxling. Då känns det liksom som att man jobbar, trots att det är simpla uppgifter. Nu vill chefen att jag ska ta mer ansvar också, och till exempel ta hand om alla beställningar på leksaker, oljor, filmer och allt vad det kan vara. Haha, och jag som inte alls har planerat att jobba här så länge till.

I kväll ska jag nog kanske se klart säsong 4 av Charmed. Jag har ju en säsong Futurama att ta mig igenom också. Men den kanske jag ska vänta med, och se tillsammans med Elli. Åh, jag längtar så till på torsdag! Har saknat honom mer än vad jag hade trott att jag skulle göra.

Morgonchill och födelsedagskalas

Det är helt underbart att inte behöva stressa till jobbet så fort man vaknar. Jag tar god tid på mig att vakna, göra mig i ordning, käka frulla, lyssna på lite skön musik (Kala är helt sjukt grym!), städa och dona, leka med datorn... Det är rätt chill, helt ärligt. På jobbet behöver jag ju inte vara förrän kl 16, så om jag åker härifrån vid typ kvart över tre hinner jag både till banken för att sätta in pengar, och till nån snabbissylta för att kirra käk.

Ni är det inte lånt kvar till mitt fölsedagskalas. Ska bli kul att komma hem och träffa familjen och vännerna.

Och i övermorgon kommer Elli hem igen! Jag har saknat honom så, så, så, SÅ mycket!

Wicknid

Har spenderat eftermiddagen med att dricka öl med Sebban och hans polare. Och har spenderat kvällen med att lira både PS3 och Wii. Pretty fucking nice, må jag säga.

Ochochoch! Jag fick äntligen köpa M.I.A.s Kala. I morgon tar jag mig tid att lyssna in den ordentligt. Gorgeous!

Kakmonster och pizzaglufsande

Så. Nu har jag varit på ICA och handlat lite. Mest basicsaker, som typ kaffefilter, men jag var tvungen att dels köpa deras helt gudomliga mozarellapizza (it is to slay for!) och så klart mina älskade chokladcookies. Nu vet jag att jag överlever kvällen, och dessutom får det väldigt bra i min ensamhet.

Det är rätt skönt att slippa jobbet i dag. Att sälja porr är inte ansträngande, bara hjärndödande.

Nördfinkar och poesinickar

Jag har en lugn och skön kväll hemma. Och jag har en bekant känsla i kroppen. Jag är inspirerad. Det kan förvisso betyda i princip vad som helst, men just på det här sättet... Jo, jag tror att jag kommer att skriva nånting i natt. Inte blogga, utan ösa ur mig tankar, funderingar och känslor. Bre ut alltid i ord på papper, på ett sätt som bara jag förstår. Och jag har saknat det! Jag som skrev så mycket förut. Men jag tror att det har att göra med att jag mådde dåligt förut, för några år sen. Väldigt dåligt. Och det är ingen myt att man ofta är mer inspirerad när man mår sämre - det gäller åtminstone för mig.

Vill bara poängtera att jag absolut inte mår dåligt, eller känner mig nere. Jag måste bara kanalisera nån slags sinnesfrid. Eller whatever.

Försovningsstress och fulstädning

Usch! Jag avskyt att försova mig! I dag kom jag in i butiken kl. 10. Klockan tio! Jag ska öppna butiken klockan tio och hade i dag behövt en haltvimma åt att förbereda öppningen! Jävla bajsfittesnopp...
  Klockan tio över tio öppnade jag, och jag har inte städat hälften så mycket som hade behövts. Och nu när det kommit in kunder i butiken känns det ju inte helt okej att slänga fram en mopp och börja svabba golven. Då skulle de bara snava och riva ner hela didldohyllan. Eller nåt.

Men de öl jag drack i går var i alla fall ganska underbara.

Hjärnsläpp och DVD-boxar

Jag är verkligen alldeles trött i skallen. Jag vet inte varför, jag har ju både sovit och ätit ordentligt. Det kan ju vara vädret förståss. Men nu när jag sitter här på jobbet och gäspar resulterar det i att jag plockar fram fel filmer, glömmer lämna växel och skriver upp fel saker. Wake up för fan! Jag borde brygga lite kaffe.

Jag vill bara uttrycka min glädje över att jag fick hem två nya DVD-boxar i dag. Jag erkänner, jag är en hysterisk DVD-boxjunkie. Men det är nåt visst med dem! Först pryddes ju hyllan bara av Buffy-boxarna, men därefter har den fyllts på med Angel, The Simpsons, Futurama (fick hem säsong två i dag) och nu fyra boxar Charmed. Jag han titta på början av fjärde säsongen nu innan jobbet.

Det är freaky hur såna saker kan göra en på så överjävligt bra humör! Äh vad fan, nu får jag ta mig samman lite. Mot kaffebryggaren!

Ensamhet och seriestrippar

Kunderna som kommer in här på butiken är i de allra flesta fall väldigt blyga, och tycker inte om att bli sedda över huvud taget. Men ibland blir jag bara alldeles för ensammen här på jobbet och försöker hälsa artigt och kanske kallprata lite. Men då blir de bara rädda och går på en gång. Nemi och jag connectade nyss.

Kundbrist och porrskådisar

All right, jag har börjat inse att jag kanske inte har ett typiskt jobb. Att betala hyran med pengar intjänade som butiksbiträde i en porraffär hör visst inte till det mest typiska kneget för en 19-åring. Ändock är det ett arbete och det är mer än vad som kan sägas om ganska många i min ålder.

Nu när jag sitter här på jobbet så har jag, som nummer ett, slagits av att vi knappt haft några kunder på hela dagen. Jag menar, butiken öppnar kl 10 och när jag kom hit sex timmar senare hade vi haft sju kunder. Och för det andra börjar jag undra om Scary Movie-skådisen Anna Faris har en hemlig tvillingsyster, som valt att spela in filmer i en annan genre. Filmen som rullar i butiken just nu verkar peka på det.

Hemmafruar och födelsedagar

Det är jätteskönt att bara sitta här hemma och inte göra någonting. Jag vandrar mellan datorn, Tvn och kylskåpet. Plockar upp telefonen och blippar lite, damsuger halva golvet, donar med disken och damsuger vidare. Hell, jag skulle kunna bli en bra hemmafru! Jag får börja planera för hur jag ska kunna få Elli till att bli min rike make...

I dag fyller folk år. Bland mina nära och kära är det lillasyster Kajsa och gammelvännen Pontus som ska gratuleras. De har nu överlevt 18 respektive 21 år. Det är inte illa det... Själv har jag ju snart levt i 20. Tio dagar kvar till min födelsedag.

Nu ska jag ringa och sjunga ja-må-han/hon-leva och sen tar TVn över igen.

Genusfunderingar och sängdagstankar

image6

Innebär detta att jag är egentligen är kvinna?

Utlandsresor och stammishak

Det var faktiskt väldigt fint att lyssna på symfoniorkestern. Klassisk musik har aldrig legat mig fasligt nära hjärtat, men de gånger jag verkligen tar mig tid och lust att l y s s n a på det, så kan det vara väldigt bra.

Efter att ha sett orkestern spela begav vi oss till Þóra och Annas stammishak. Dit har jag blivit medsragen en gång tidigare, och jag gillar stället. Lite småsunkigt, och det är uppenbart att 95% av besökarna har varit där åtminstone tusen gånger tidigare. Men stämningen är god och ölen billig, så jag traskade glatt dit. Väl där blev naturligtvis sällskapet markant mycket större, eftersom alla kände alla och alla skulle hålla sig uppdaterade om vad ens gamla fyllebästis haft för sig på sista tiden. Det var trevligt!

Nu har Þóra återigen pratat om att Elli och jag måste åka till Island snart. Dels måste jag se landet och dels måste jag se hennes nya lägenhet. Och det vore verkligen kul att åka dit. Men när vete fasen. Elli och jag har ju pratat en del om att åka någonstans i höst, men då var det mest tal om att besöka min familjs hus i Spanien. Så nu är jag lite kluven över hur jag vill ha det...

Symfoniorkestrar och antiklimax

Fan då! Jag hade kollat helt fel på releasdatumet på Kala. Det är bara i Japan som skivan är släppt än så länge. Här uppe i Skandinavien får man gott sitta och vänta fem dagar till. Men den 20 augusti, så är den min!

Senare i kväll ska jag följa med Þóra in till stan igen, för att titta på en symfoniorkester som ska spela. Þóra arbetar som klassisk kompositör (rätt coolt, eller hur?) så nu ska jag alltså få ett smakprov på hennes värld. Kan nog bli rätt häftigt.

Men först behöver jag en powernap.

Skivsläpp och middagsdejt

Þóra och jag ska träffas upp efter att jag slutat. Hon var här tidigare med två vänner och sa hej och pratade lite. Alltid kul med sällskap (dock inte snacksaliga, svartsjuka kunder). Vi ska gå på stan, kanske shoppa lite, och äta middag. Jag känner för kött...

Och jag får inte glömma, M.I.A. har äntligen släppt nya plattan Kala. Den MÅSTE jag köpa! Hon är ju hur genomcool som helst.

image5

After work och morgonrunk

Efter gårdagens arbete gick jag ut på stan för att möta min moster Malin och hennes kollega. De är i stan på konferens och ville smita iväg från sina överpretto kollegor som ville springa på museum. Ja, de är lärare. Vi tyckte att öl passade kvällen mycket bättre, och kombinationen av några öl och väldigt trevligt sällskap gjorde att jag hade jätteroligt. Jag har saknat min moster! Men jag är glad att det inte blev för sent.

Nu sitter jag återigen på jobbet och jag förundras över att folk faktiskt känner sig sugna på att runka i små äckliga rum. Klockan 10 på morgonen! Nåväl, runkfantasterna betalar ju faktiskt min lön så jag ska väl inte döma...

Filmvisning och fängelsestraff

Hur ska man bete sig? Det har varit en man på 40-something inne i butiken nu i kväll. Han har vandrat bland hyllorna och valt filmer. Tre filmer har han sett inne i rum nummer 1. Och nu kom han ut och frågade, för fjärde gången, hur mycket klockan var. Eftersom hon var över 21 så beslutade han att det var dags att röra sig. Han frågade om han fick låna telefonen och ringa en taxi. Han var full ("Men inte packad, va") och tyckde det vore "jävla fint å inte behöva pendla hem".
  När han väl beställt en taxi ("som kommer om fem minuter då") ville han fördriva tiden genom att prata. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska bete mig när kunder vill prata - för de pratar ju sällan om vardagliga saker. Inte på det här stället, oh no. Han pratade om att han flyttat upp till Stockholm, för här nere finns det så mycket jobbigt. Han har tydligen just muckat från kåken, där han satt av fyra månader för att ha bankat skiten ur sin exfrus nuvarande. "Han provocerade mig va, han ville att jag skulle ha den tiden va, han ville sätta dit mig då va". Nu är han nere i Göteborg för att träffa mor och storebror, för sånt är viktigt. Trots att han vill hålla sig ifrån Götet för sin egen skull (för han är ingen våldsam man, det är bara så jävla jobbigt med svartsjuka och känslor och sånt) vill han ju inte lämna morsan. För det är viktigt med familjeband! Det höll jag med om, sa jag, och då tror jag han kom på sig sjlv och sa "Men vad fan, det är ju inte meningen att prata med dig om det här. Jag känner ju inte dig! Men jag menar ju liksom inte illa mot dig eller så, å prata om det här".

Sen fortsatte han prata om sitt ex och sitt fängelsestraff tills taxin kom. Då andades jag ut lite.

Tristess och hjältinnor

image5

Nemi har räddat så många händelselösa arbetspass. Gotta love her.

Radiojobb och porrjobb

Det är faktiskt ganska fint väder i dag. Det verkar inte vara så fasligt varmt, och det blåser en del, men solen lyser i alla fall. Och det brukar ofta resultera i att jag känner mig en gnutta gladare än vanligt.

Jobb i kväll. Har varit sjukt skönt att ha tre dagar ledigt! Nu drar det igång som vanligt med jobb i princip varje dag. Nu när jag har varit ledig har jag sovit ganska mycket. I dag till exempel gick jag upp klockan 11:30, men nu blir det till att vänja sig att gå upp vid 8-8:30 i stället. Men det är svårt att hålla det till en vana när jag (som denna vecka) öppnar ena dan och stänger andra dan. Men det är lugnt egentligen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen dra mig in till stan för att gå på banken och lite sånt.

Vill också passa på att återigen gratta min kära vän Jonna för att hon fått jobb på radion igen. Jag är så glad för din skull! Det var verkligen din tur. :-)

Tvättider och bankdosor

Jag var alldeles för seg, när jag vaknade i morse (förmiddags) för att palla dra iväg till banken och ordna med en ny dosa till internetbanken. Det hade behövts dock, för jag sitter här med en av Ellis obetalda fakturor och får dåligt samvete för att jag inte kan betala den åt honom. Det är en påminnelse och allt.

Nåväl, eftersom jag inte har några rena kläder så prioriterade jag tvättstugan i dag. Bankdoseärendet tar jag itu med i morgon innan jobbet.

Nu ska jag ner i tvättstugan igen, sen tänkte jag nog gå till affären och köpa glass. Och kakor.

Utelåsta!

Helt crazy faktiskt. Pontus är ju här nu (skitkul att ses verkligen) och vi drog hem till mig när jag mött honom på stationen. Väl här drog vi ut för att sätta oss i gräset, dricka lite Cola och snacka skit. Väl på väg hem igen upptäcker vi att jag glömt kvar nycklarna i lägenheten, och dörren låses alltid. Fuck! Ett av fönstrena står alltid öppet, så vi lyckas få tag på grannen, en trevlig arab som bjöd på grogg. Men vårat försök att klättra från hans fönster till mitt visade sig vara en väldigt dålig idé. Avståndet var för långt för att någon av oss skulle våga riskera ett fall på uppskattningsvis 7 meter.
  Vi beger oss ut på gatan för att kolla vart man kan få tag på en stege, och den första stegen vi ser ligger fastsurrad på ett biltak. Bilen tillhör tydligen någon Niklas, och hans nummer står skrivet på bilen. Vi memorerar numret och drar till Statoil för att låna telefon (jag kanske borde nämna att ingen av oss hade mobilen med (Pontus: "Äh, de lämnar vi här. Låt det ringa!")). Men sen, tack och lov, kunde vi låna stege där. I utbyte mot min plånbok i pant.
  Vi kånkar hem stegen och upptäcker att en 4 meters stege inte är till så stor hjälp, när man vill nå 7 meter upp. Men vi placerar stegfan på en... plastcontainer (?) på hjul och når plötsligt med nöd och näppe mitt halvöppnafönster. Min snälle granne (som jag redan glömt namnet på) kom ner och hjälpte till att hindra Pontus från att... well, dö, basically.

Nu är vi inne och jag ska aldrig glömma nycklarna igen!

Fan med bank och allt!

Min dosa till internetbanken är helt pajko! Visar halva siffror om den visar nåt alls, så det går inte bra. Jag har ju haft den länge, så det är väl batterierna som kolat. Ibland fungerar den om man låter den ligga oanvänd i några dagar, men det knepet funkade inte denna gång.

Nu ska jag bara dammsuga, sen ska jag in till stan och träffa Þóra och Gústi. Sen stannar jag nog kvar inne i stan tills dess att Pontus kommer, vid 18-tiden. Vädret är bajs och det kommer att börja regna snart, men det är strunt samma. Det finns ju oftast tak att gömma sig under.

Måste komma ihåg att ladda på mitt åkkort idag också.

Back on track!

Internet har legat nere under några timmar, men det fixade sig nu. Eller, efter att jag ringde kundservice. Jag ville komma in här på bloggen så jag kunde dela med mig av den glada nyheten:
Pontus kommer hit i morgon! En impulsgrej från hans sida, som jag bara blev glad av. Det var länge sen vi sågs nu. Jag gissar på öl i morgon - vi är ju båda lediga över helgen.

Tack för i går!

Det vart faktiskt en trevlig kväll i går. Rätt kul att bestämma sig för att gå ut och öla med ett gäng främlingar, men det var lyckat. Þora visade sig vara supertrevlig, och hon har en stor portion god humor.

Det slank ju ner fler öl än tänkt i går (what a fucking surprise), men det är lugnt ändå. Jättesurt att vakna i morse, men jag överlevde ju uppenbarligen det, och dessutom är det fredag och jag kommer att vara ledig typ tre dagar eller så nu. Sen, för att fortsätta prata bra saker, så får jag sällskap genom att Frank kommer hit. Han är ofta på bra humör, och det är skönt att ha någon att prata med. Þora pratade om att hon och hennes vän Anna skulle komma förbi butiken också, men det får vi se hur det blir.

Nu ska jag dricka mitt kaffe.

Öl och prismärkning

Det känns rätt bra att ha flyttat in i lilla lyan. Den är som sagt liten, och jag har inte riktigt hunnit inreda den till perfektion ännu, men jag gillar att ha nåt som är mitt. Det enda jag har att klaga på är att det visat sig att min DVD-spelare är helt bängo-bongo. Den lyser upp och mörkar av bilden om vartannat - i ensekundsintervaller! Sjukligt irriterande, och efter fyra avsnitt av Futurama i går kände jag hur huvudvärken kom krypande. Då kröp jag i säng.

jag fick nyss ett samtal från Ellis vän Þora är här i Göteborg. Hon undrade om jag ville ut och ta en öl med henne i kväll och snacka lite. Sa att Elli pratat om mig och att hon nu ville se om jag är "så bra som han säger". Det tyckte jag var en fin gest. :-) Så jag ska träffa en ny islänning alltså (jag har hunnit med några stycken sen jag flyttade ner, är det inte lustigt?), och hon var väldigt trevlig över telefon så det kan nog bli kul. Hon pratade bättre svenska än Elli också, trots att de (som jag förstått) bott i sverige lika länge. Det ska jag komma ihåg att fråga om.

I dag har jag prismärkt och numrerat en massa filmer, och i morgon kommer ytterligare ett lass. Känns rätt kul att vara på jobbet och faktiskt göra nånting. Dessutom kommer Frank (ägaren, som ni kanske minns), så då får jag sällskap också. Hmm, det får inte bli särskilt många öl med Þora alltså.

Nyinflyttad på nytt

Nu är jag äntligen klar och har kånkat över mina saker från Ellis lägenhet till min egen. Jag hade lyckats samla på mig bra mycket mer än jag trott under min månad hos pojkvännen.

Vädret i dag är växlande molnighet och skitvarmt! Men det kom en jätteskur en sväng mitt på dan när jag jobbade. Det bara öste ner, men nu finns inget spår av det. Knasigt det där.

Nu när jag gick genom området, på väg hem till mig med alla väskor och kassar och allt, så såg jag ett gäng på fem tanter som satt i likadana plaststolar vända åt olika håll. Jag brukar se dem när jag går förbi (om vädret är bra förståss) och de är alltid fyra eller fem stycken. Och så tjattrar de och har sig "och ja men visst" och "men har du hört" och "såg ni det där programmet". Det slog mig att jag nog inte har sett liknande parktanter hemma i Stockholm. Fast jag kanske bara inte lagt märke till dem?

Jag gick in på Åhlens City i dag efter jobbet, och inhandlade två DVD-boxar. Så jag är glad. ;-)

No problemo

Nu är det bara en knapp timma kvar tills jag får åka hem. Packa ska jag ju göra, och städa och sånt. Sen bär det av till det riktiga hemma, det vill säga min 22 kvm "stora" etta som jag är alldeles stormförälskad i. :-)

Förresten löste det sig med snuset. Jag sprangsprangsprang och lyckades hinna tillbaka till butiken innan några nya kunder dykt upp.

Lite kul

För en stund sen kom det in en tjej och hennes två killkompisar. Hon frågade vart jag hade köpfilmer med blonda tjejer på framsidan. Det tyckte jag var en liten kul fråga och sa att hon gärna fick rota bland hyllorna tills hon hittar nån hon gillar för vi har en väldans massa blonda tjejer på DVD-omslagen.
  Det visade sig att hon ska gifta sig, och inför möhippan har hon fått en lista på massa saker som hon måste köpa, och lite andra uppdrag. Sen behövde hon kvitto och skulle fylla i lite frågor angående varnärhur hon köpt filmen och lite sånt. Och frågade om hon kunde få en av butikens kulspetspennor för att kunna bevisa att hon verkligen var där. För säkerhets skull tog hon några bilder också. Kul när det händer nåt annorlunda...

Vill även passa på att gratulera Anton som äntligen fått lägenhet och om några veckor ska flytta in i sin första lilla etta. :-)

Snus?!

Vad fan ska jag göra? Jag sitter på jobbet, som vanligt. Och tog just upp snusdosan för att pillra in en snurre, och upptäcker att jag bara hade en liten prilla kvar! Och jag som var säker på att det låg 3-4 stycken där och att jag skulle överleva eftermiddagen. Men nej. Och det är ju inte direkt så att jag kan slinka iväg en stund - jag har ju inga raster! Och det känns ju inte överdrivet okej att stänga igen hela butiken bara så att jag kan droga ner mig på nikotin. Oh well, det ligger en Pressbyrån typ 70 meter härifrån, jag kanske kan SPRINGA över nån gång när butiken är tom på kunder.

I dag ska jag flytta in i min lägenhet. Fick nästan lite panik när Gústi ringde i dag och frågade om nycklarna. Jag var ju helt säker på att han och Þóra skulle komma i morgon! Det blir till att åka direkt hem efter jobbet och städa upp och packa iordning kläder och så. Jag sa det till Gústi och det var inga problem, men jag menar det ser ju inte ut som det borde. Oh well...

Kakor?

I vanlig ordning har jag genomlevt en helseg afton på Porrisen. Har dock blivit duktig på att snabbt stänga butiken så att jag kommer därifrån vid hygglig tid. Jag satt utan dator i dag för i stället hade jag tagit med en bok. Det var ingen dum idé för jag hann plöja igenom en hel del innan det var dags att bomma igen. I morgon ska jag öppna, och då tänker jag ta lappisen med mig.

Jag är hungrig, men vill mest äta kakor. Jag köpte kakor häromdan, men åt ju upp dem på en gång så klart. Varför säljs inte mina Café Cookies i bautastora förpackningar? Nåväl, jag får väl nöja mig med mackor eller nåt.

Elli ringde i dag och pratade en stund. Blev alldeles jätteglad, och påmind om hur mycket jag hunnit sakna honom under veckan. Nu är en tredjedel av tiden avverkad, jag ska nog överleva. :-)

Tungvrickare!

Sex laxar i en laxask... släng dig i väggen.

"Tre häxor tittar på tre Swatch klockor. Vilken häxa tittar på vilken Swatch klocka?"

Och nu det hela på engelska....

"Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?"

Och nu för de som gått fortsättningskursen...

"Tre könsopererade häxor tittar på tre Swatch klockknappar. Vilken könsopererad häxa tittar på vilken Swatch klockknapp?"

Och nu det hela på engelska....

"Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which
switched witch watch which Swatch watch switch."

Huga!

I dag mår jag verkligen som jag förtjänar. I går var jag ledig och åkte iväg för att träffa Bella och Rebecca som låg bland klipporna ute vid Näset (tog sjukt långt tid att åka dit, visade det sig). Efter några timmar i solen åkte vi in till stan och mötte upp Sebban och gick för att dricka lite öl. Och boy, oh boy vad jag var full på vägen hem. Och att åka spårvagn på fyllan är värre än att sitta på nattbuss, fick jag lära mig. Men jag kom hem, inte så sent, och kollapsade ner i sängen. I dag är jag bakis och huvudet bultar. Men jag får skylla mig själv, och det var en trevlig kväll i går. Träffade massa trevliga kompisar till Bella och Sebban också.

Nu tänker jag ta det väldigt lugnt innan jag  drar iväg till Porrisen och jobbar.

Bajs

Nä men nu är det inte alls kul det här. Inte har jag träffat min familj eftersom de inte hann åka in till stan p.g.a. långa bilköer de suttit i, och inte har Bella hört av sig om den där ölen som hon sa att hon skulle göra.

Jag känner mig fasligt ensam och tycker synd om mig själv just nu. Det måste man få göra ibland.

Ge mig en öl bara!

Ja men faktiskt! De här senaste två timmarna har verkligen tagit tid på sig! Det här är nere på gammal VendatorResultat-nivå.

Det har varit lite folk inne i dag, det är väl en av anledningarna till varför varje timme kännts som två. Det har varit ett gäng visningar (folk som pröjsar för att få runka inne i ett bås) och en snubbe som hyrde några filmer - men utöver det har ingen velat ha porr i dag.

Jag vill verkligen få sätta mig på nån murrig pub nu efteråt och dricka en öl eller tre. Shit vad nice det vore! Det är ju dock lite trist att inte ha några vänner i stan. Eller jo, jag känner ju folk men alla är bortresta! Inte Sebban i och för sig, men han är kollosalt bakis i dag, så jag har svårt att tro att han skulle vara så pepp på att öla lite. Bella skulle jag ju kunna prata med. Hon festade förvisso också i går, men till skillnad från sin bror ska hon inte jobba i morgon. Jag kanske ringer henne senare. Först och främst ska jag ju träffa Mamma & CO.

Jobbar igen

På söndagar öppnar butiken klockan 12, så jag fick sova lite längre i dag och var inte sen till jobbet heller. Däremot hade jag inte slagit upp dörren prick klockan 12, och just som jag ska ställa ifrån mig moppen efter att ha svabbat i butiken så bankar det på dörren. Vad i helv... tänkte jag och tittade på klockan, som visade sig vara p r i c k 12. Så jag öppnade dörren och en man kom in med ett glatt Hej! och gick raskt fram för att titta bland hyllorna.
  Fan vad speciella människor det finns.

Senare i eftermiddag kommer Mamma ner! Hon, lillebror Axel och tant Marika (kanske nån mer, jag minns inte) ska åka ner till Holland för att... jag vet inte, kolla på Islandshäst-VM eller EM eller nåt sånt. Och de åker via min nya hemort så då ska vi ses! Ska bli kul att se dem, och känna att man inte är enda stockholmaren på 50 mils radie.

Hem snart

Dagen har ändå gått hyfsat fort tycker jag. Drar hem om en och en halv timme. Dagen startade segt men det börjar rulla på lige grann nu. Var just inne en brittisk gubbe som shoppade loss på flertalet filmer och tidningar, och en gigantisk dildo.

Jag har inget vanligt jobb, eller hur?

Försov mig

Jag kunde inte alls somna i natt, trots att jag var väldigt trött. Av någon anledning gick hjärnan på högvarv så jag kunde inte slappna av. Och det var sjukt irriterade, för det var inte direkt så att jag låg och filosoferade över livsfrågor, utan tankarna gick i stil med "Undrar vad det går på TV i morgon?" och "Persienner är verkligen en väldigt bra uppfinning".

I och med den lilla sömn jag fick i natt, så försov jag mig i morse. Låg och snoozade utan att märka det själv. Det blev snabbt upp, på med kläder, borsta tänder, in med linser, kolla att alla nycklar och skit är med och så swisch till spårvagnen. Kom fem minuter innan jag skulle öppna, så det var bara att slå upp dörren och städa och rulla igång porrfilmer medans det var öppet för kunder. Men det var egentligen inte så farligt, jag har fått in rytmen så det tar inte lång tid att öppna. Och förresten så var det, surprise surprise, tomt på folk. Förste kunden kom in nu för typ 30 sekunder sen.

Boring!

Segaste dagen på jobbet! Sjuuuukt lite folk och ingenting att göra! Visst, det är ett jobb så långt från stress man kan komma, men detta var ett skämt. Mellan klockan 19:30 och 22:00 kom det in EN kund! Jag satt där med mina korsord och kände mig ensam så när han kom in (en gubbe på 60+) sken jag upp och gav honom ett högt och glatt "Hej!" och smajlade artigt. Då blev han skraj och tassade fort in i butiken, såg sig om lite, sneglade på mig och gick ut igen. Jag skrämde bort kvällens enda sällskap så jag fick nöja mig med ensamheten igen och gubben fick nöja sig med att gå hem utan porr. Han blev nog lika besviken som jag...

Kan också berätta att jag träffat Peter i dag. Han är i stan för att se på De Rullande Stenarna (hörde konserten när jag åkte hem från jobbet och spårvagnen passerade Ullevi). Vi fikade och pratade och det var kul att se honom. Han åker hem i morgon bitti.

Sov för länge igen

Jag ska ju in till stan och träffa Peter.

Hemma nu

Frank kom till butiken och har jobbat med mig större delen av dan. Han bjöd på både lunch och fika så det tackar man för, sen var det skönt att ha lite sällskap också. Särskilt när det körde ihop sig och två DVD-spelare och tre TV-apparater bestämde sig för att strula och sluta fungera - samtidigt. Det allra mesta löste sig i alla fall till slut.

Elli landar i Reykjavik typ nu. Har en känsla att det kan komma att bli en väldigt lång månad. Och det kommer att kännas tomt att plötsligt sova ensam.

På jobbet

Skönt att jag fick låna med mig laptopen till porrisen, det känns som om dan kommer att rulla förbi lite fortare nu när jag har dator i stället för korsord. Jag skulle vilja ge ett stort tack till hotellet som ligger här bredvid, för att jag har möjlighet att sno bredband från dem.

Elli åker hem i dag. Det känns jävligt kasst... Han har lovat att komma förbi här på porrisen innan han åker iväg till flygplatsen, så att man får säga hej då ordentligt. Shit, det är fan en hel månad vi ska vara ifrån varandra. Det här är inte bara kasst - det suger! Jag har haft några jättefina veckor med honom sen jag kom ner, och det känns trist att behöva klara sig utan det.

Illa...

Jag vet, jag vet, jag borde ha skrivit tidigare men jag pallade helt enkelt inte ta mig tid. Dessutom har jag varit ledig och inte gjort särskilt mycket. Jag kan berätta att vi i går åkte på miniutflykt till Ramberget med Kiruna och Gústi (ytterligare en islänning) och åt glass.

I kväll ska jag stänga på butiken, och nog för att det känns okej att jobba men det känns inte så kul just i kväll. Elli åker ju i morgon bitti och vi kommer inte att ses på en månad! Vill liksom kunna spendera en helkväll ihop innan dess. :-(
RSS 2.0