Let's Push Things Forward

Jag börjar så sakteliga få lite koll på mina pengar. Har lagt upp vad som ser ut att vara en vattentät plan för hur pengarna ska räcka till att både täcka utgifterna samt låta mig leva något sånär drägligt. Jag hade fasat för att behöva få ihop pengar till mina decemberresor (hem till familjen över jul, och till Island och Ellis familj över nyår) men nu verkar det lösa sig också. Jag ringde nämligen Mamma igår och hon kommer att sponsra min hemresa. Tacka fan för det för med de allra billigaste biljetterna på de sämsta tiderna och de långsammaste tågen skulle det ändå kosta 1000 spänn. But anywho, det ska nog fixa sig allting.

Ikväll är det teater igen! Och eftersom jag är ledig imorgon har jag föreslagit en after-teater, så man får se om Malin och eventuellt en massa andra känner sig pepp på¨några pilsner.

So I Reckon I Could Well Be In

Besök från Stockholm ledde ju, föga förvånande, till en väldig massa öl. Jag har haft sjukt roligt med Mia och Pontus, och jag har blivit för full. Men nu är baksmällan över, och så även deras vistelse. Jag är glad att de tog sig ner till slut, det har varit jättelyckat.

Och här på jobbet har jag faktiskt ganska mycket kunder! Saker att göra, folk att ta pengar av, och dessutom funkar internetuppkopplingen perfekt (jag får just nu sällskap av Frida via msn). Jag har en rätt sweet dag såhär långt, med andra ord.

Denna vecka snurrar dessa skivor:
Roxy Music - Roxy Music
Queen - A Night at the Opera
Tweet - Southern Hummingbird

'Twas s'posed to be so easy!

Kaffet är slut här på jobbet. Det känns liksom inte som att jag kan komma igång med mitt vanliga tidsfördriv utan en dos koffein... Och dessutom känns det konstigt att veta att jag idag bara jobbar till klockan 14. Eftersom snälle Elli tar över mitt pass så att jag kan möta upp de galna stockholmarna som nu sitter på ett regionaltåg påväg ner.

Öl ikväll, det är en sak som är säkert.

A Grand Don't Come For Free

Det är fredag! Jag har inga galna planer för dagen/kvällen, men ändå - det är fredag och då är man glad. Så funkar jag i alla fall. Jag har dessutom haft ett givande samtal med chefen, och sånt höjer ju humöret också.

Det jag gör idag, nu när jag hunnit med att både dricka kaffe, läsa tidningen, hänga på msn samt expidera kunder, är att fundera över vissa saker. Bland annat undrar jag över varför radioreklam ofta är så dålig, och varför populärmusiken bara blir sämre och sämre. Och jag grubblar kring min ekonomi och jag reflekterar över mina relationer. Och när jag brukar grubbla och filosofera såhär, då brukar jag lyssna på The Streets eller Tori Amos (beroende på sinnesstämning), men nu när jag är på jobbet måste jag stå ut med Måns Zelmerlöv, Magnus Uggla och Ola. Det känns inte alls lika stimulerande...

Jobbgnäll och helgnyheter

På fyra och en halv timme har jag haft tre kunder. TRE KUNDER?! Vad är det för fel på folk? Det är ju löning, då ska de ju vara kåta och glada och handla porr. But no, de låter mig sitta här, ensam och uttråkad. Det enda jag haft att göra idag är att prismärka och plasta in snuskblaskor. För att försegla plasten måste man smälta plastfilmen på två sidor, och lemme tell ya, de där ångorna makes you promenera bananer. Det är fett jobbigt att behöva nysa fem gånger i minuten, och samtidigt få huvudvärk! Men äsch, jag borde väl inte klaga, jag fick ju något att sysselsätta mig med i typ 20 minuter.

Jag har faktiskt glada nyheter också! Ni vet Pontus och Mia, som planerat att besöka mig typ sen jag flyttade ner. De har ju snackat en massa om när de kommer, med de två krabaterna kan verkligen inte samarbeta när det kommer till planering. Pontus är sjukligt impulsiv, och Mia får typ hjärtklappning om hon har två minuters dötid mellan två inplanerade aktiviteter. Ja, gör matten liksom. Men visst ja, glada nyheter. Well - de kommer ner i övermorgon! Mia stannar till på måndag, men Pontus åker hem redan på söndag (fast han har ju besökt mig tidigare, så det får väl gå an). Det är ju sanslöst så populär jag är bland stockholmarna! Har besök varenda helg.

Ännu en lista

Jag vet hur tråkigt det kan vara att läsa såna här fylla i-listor, men jag har faktiskt inget bättre för mig än att just fylla i sådana.

Fyra arbeten jag har haft:
1. Fastighetsskötare
2. TM-säljare/produktspecialist/support
3. Café-knegare
4. Gårdsslav (mammas hästgård)


Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Kill Bill
2. Stand By Me
3. The Rocky Horror Picture Show
4. Velvet Goldmine


Fyra städer jag har bott i:

1. Stockholm
2. Göteborg
3. Kalmar
4. Landet?


Fyra tv-serier jag gärna ser:

1. Buffy the Vampire Slayer
2. Little Britain
3. Angel
4. The Catherine Tate Show


Fyra ställen jag vill åka till:

1. Reykjavik
2. New York City
3. Tokyo
4. Dublin


Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

1. Bloggen
2. QX
3. Facebook
4. YouTube


Fyra favoriträtter:

1. ICAs Mozarellapizza
2. Jens lasagne
3. Grillat
4. Ellis pasta


Fyra ställen där jag trivs:

1. Hos Elli
2. Hemma i skokartingen
3. Fredrika Bremes dramasalar
4. Hos Fridas mamma

En annan grej

Fan, nu ringde sexleksaksgrossisten (?) och meddelade att han kommer ut med prylarna redan idag. Så då kommer jag ju inte att ha något alls att göra i morgon... Oh well, jag får väl hoppas på att det kommer in några kunder i stället.

En annan grej. Varför envisas RIX FM med att, en gång om dan, alltid spela What's Up? med 4 None Blondes? Har den låten någonsin varit bra? Och vem fick förresten för sig att Måns Zelmerlöv skulle få släppa den där vidriga Work of Art som singel? Jag tyckte inte bra om kille innnan, men nu vill jag bara döda honom. Och det är ju inte hälsosamt för mig att behöva känna så typ fem gånger om dan!

Nä, nu vill jag bara hem. Kolla lite Batman och sen dra iväg till teatern. Det har förresten blivit hög tid för mig att boka tid för tatuering.

Dildos och dötid

Det märks ju att folk väntar på löning. Den här tiden på månaden är det i princip bara stammisarna som känner att de kan lägga pengar på porr. Jag menar, jag öppnade för två och en halv timme sen, och jag har haft tre kunder. Det har varit så lugnt att jag till och med hunnit göra en liten varubeställning på leksaker och lite annat. Det är bra, då har jag något att göra i morgon. Att sortera och prismärka "vuxensaker" är kanske inte världens mest stimulerande sysselsättning, men det funkar bra som tidsfördriv när man tröttnat på Facebook, och man redan läst alla bloggar man följer.

Den här veckan spelar jag dessa skivor:
Queen - A Day at the Races
M.I.A. - Kala
Roxy Music - For Your Pleasure

Softilation in the nation

Ny vecka på jobbet, och jag är pankare än ever before. Jag har ju haft besök av Ronja hela helgen, och varit ledig i tre dagar. Softilation in the nation såklart, men man tjänar ju inte pengar på att vara ledig. När helgen dessutom inneburit öldrickande så har ju mina varsamt sparade slantar druckits upp istället för att... well, sparats. Men jag överlever nog.

En grej jag finurlat på, nu när moderaterna i rasande fart förstör landet, är vilka jag hellre skulle vilja se styra Sverige. Vore det inte bättre om Fredrik Reinfeldt ersattes av någon av dessa:

- Filippa Bark
- Steve Urkel
- Margaret Cho
- Lauren Cooper
- Ralph Wiggum
- Prof. Charles Xavier
- Joss Whedon
- Baloo

Jag är trött på rubriker

Jag fick just ett telefonsamtal som gjorde mig glad. Þóra ringde från Island och pratade en stund. Det var kul att höra av henne, det var ju ett tag sen nu. Vi kom överens om att hon ska bjuda hem Elli och mig på middag, nu när det är bestämt att vi åker till Island över nyår.

Och idag kommer till slut Ronja ner! Jag har förberett genom att städa min tidigare så vidrigt stökiga skokartong. Tvättat har jag gjort också. Det enda som återstår är egentligen att moppa golven, så det får jag ta itu med direkt efter jobbet, innan jag ska tillbaka in till stan för att möta upp 'na.

Ikväll gissar jag på öldrickande.

Bloggskolk och dambesök

Jösses, inte trodde jag att jag skulle skolka så länge från bloggen - en vecka nästan. Men det slog mig att jag nästan bara bloggar när jag sitter på jobbet, och de senaste dagarna har jag antingen varit ledig eller (hör... eller jag menar, läs och häpna) haft mycket att göra på jobbet. Så datorn har inte varit uppe en enda gång.

Att börja leka med improvisationsteatergruppen är nog det bästa som hänt på länge. Vi ses bara en gång i veckan, men fan vad roligt det är! Jag känner verkligen att jag äntligen får lite utlopp för en massa känslor som annars bara ligger och bubblar inom en. Jag har till och med blivit inspirerad till att skriva igen! Egna grejer alltså, inte bloggen.

I helgen händer det grejer, ska jag be att få tala om. Ronja kommer ju ner och hälsar på, och det ska bli sjukt kul! Så kommer gamla kollegan Johanna B ner, och dessutom är jag bjuden att joina Malin S för en ölkväll för att fira att hennes vän (och min gamla plugga spanska-buddie) Karin kommer på besök. Jag får nog ta och samla alla tjejer på samma krog för att kunna quality-tajma med alla, hehe.

Och dessa tre skivor spelar jag i veckan:
Sugababes - Change
The Mamas & the Papas - Greatest Hits
Missy Elliott - Respect M.E.

Lärarbesök och öldrickande

För en stund sen fick jag samtal från Anton, som satt hemma och kände sig otillräcklig. Han ville leka med mig och Elli, men här sitter ju jag på jobbet. Jag sa då att jag känner mig sugen på att dricka lite öl ikväll. En fullständigt opretantiös idé som han verkar ha nappat på (han är tydligen bjuden till en alldeles för vuxen fest, vilket skrämmer honom lite), så om jag får min vilja igenom så kommer vi alltså gå ut ikväll. Men innan dess kommer Anton att promenera hit till butiken och säga hej. Antingen kommer han samtidigt som jag slutar, och kanske hakar på hem till Elli, eller så slår han sig ner och dricker kaffe och äter choklad. Japp that's right, jag tog med mig choklad till jobbet! Yeah!

Morgonmänniskor och TV-serier

Den senaste veckan har jag faktiskt vaknat utan problem om mornarna. Jag har inte gått ur sängen utan problem, men att jag faktiskt vaknat verkar ju peka på att jag är på rätt väg. Vem vet, inom ett år är jag säkerligen en fullfjädrad morgonmänniska. Hemska tanke... Finns det något mer irriterande än hurtiga människor som glatt skuttar ur sängen vid 7 och känner sig fullt utvilade? Jag kanske bara är avundsjuk...

Gårdagskvällen bestod av helchill. Kollade på veckans avsnitt av The Riches (Eddie Izzard skulle inte kunna snacka ren amerikanska om hans liv så hängde på det, men det är en skön serie anyhow). Senare tog vi bilen till butiken för att hjälpa Marcel, som igår jobbade själv för första gången. Vidare till ICA för att köpa mat och glass och sedan hem till några avsnitt av Heroes. En helt perfekt och lugn kväll!

Väckarklockor och fredagar

De senaste dagarna har det inte varit några problem att komma ur sängen när jag vaknat. Idag vaknade jag redan när första väckarklockan (jag har fyra) börjat tjuta, och jag steg upp, stängde av alla inställda larm och hoppade in i duschen. Tyvärr stannade jag för länge i duschen (det är ju så varmt och mysigt nu när mornarna är kalla och höstiga!) att jag fick jäkta lite smått för att hinna med spårvagnen till jobbet. Och det var då, när jag gick över torget för att ta mig till hållplatsen, som det slog mig att jag inte hade några linser i. Skitjobbigt! Och det fanns inte tid för att springa tillbaka hem och hämta dem, oh no, så nu sitter jag här på jobbet och irriterar mig över att saker och ting inte längre har kontur.

Visst känns det väl ändå nästan i luften att det äntligen är fredag? Jag är ett hängivet fredags-fan, och trots att jag ska jobba i morgon så känns det ändå totalt lugnt. För det är fredag. Det spöregnar ju inte ens längre.

ICA-personal och teatergrupper

Igår var en sån där bra dag som man önskar att man hade fler av. Jag ska nu bli bättre på att sträva efter att varje dag blir lika bra som dagen igår.

Det var sjukt segt på jobbet igår, men jag klarade mig bra ändå eftersom internetuppkopplingen var snäll och lät mig surfa i princip utan avbrott. Dessutom kom nygamle kollegan (och Ellis gode vän) Aron väldigt tidigt för att byta av mig. Så jag hade alltså någon att småprata med också. Och som om inte det vore nog sa han att han har en antenn hemma som jag får låna till jobbdatorn, vilket skulle förstärka uppkopplingen till internet. Shibby!

Efter jobbet gick jag till banken - och jag behövde inte köa eller vänta det endaste minstaste! Ett till shibby!

Jag åkte hem och träffade Elli, åkte till ICA och handlade mat (vi är där så ofta att personalen småpratar med oss och hälsar med ett stort léende - och det här är ändå en stor fucking butik). Hem och laga middag alltså - värsta gott dessutom. Men just som jag håll på att göra en sallad så får jag samtal från Malin S (för er som undrar så känner jag sjukt många Malin, och S:et är därför nödvändigt för att inte jag eller ni ska förvirras) och påminde mig om att vi ju faktiskt skulle checka den där improvisationsteatergruppen. Jäklarns vad stressigt det blev, men vi tog oss dit i alla fall.

Gruppen är öppen för alla som vill komma en gång i veckan och leka av sig lite. Igår var vi 21 stycken, och det är tydligen ovanligt många, men allt funkade bra ändå. Och vad kul det var! Men väldigt ovant. Vi sysslade ju med improvisationsteater under mer eller mindre hela gymnasiet, och jag har alltid älskat det, men nu kände jag mig nervös och fnittrig och jätteovan, men det var en sån härlig känsla att få spendera två timmar med en grupp jättehärliga människor som alla är där av samma anledning. Som alla brinner.

När vi lekt färdigt och var på väg därifrån kände jag mig alldeles matt i både huvudet och kroppen, men hade ändå ett litet lyckorus - det var så härligt! Jag vill dit nästa vecka också.

Sällskap och längtan

När man tvingas genomleva dagar som den här, alltså när allt liksom går så fruktansvärt långsamt och varje timme känns som två, då är jag glad över msn, och jag är glad över att internetuppkopplingen på jobbet verkar ha bestämt sig för att inte koppla ifrån var och varannan minut. I vanlig ordning känner sig Natta lika uttråkad som jag, så vi har varit sällskap åt varandra. Via msn, då.


Just nu ser jag fram emot:

- att Ronja kommer ner nästa helg
- att Mor och syster Elsa verkar komma ner i slutet på november
- att åka till Island över nyår
- att titta på Buffy
- att träffa Elli efter jobbet

Pappa och systrarna

Idag skulle min pappa ha fyllt 53 år. Det är ju jättemassor. Min syster Elin skickade sms om att vi borde tända ljus samtidigt, vi tre syskon. Eftersom jag sitter på jobbet hittade jag bara ett doft-ljus som heter Feelin Fresh & Fruity. Det känns inte alls som pappa, men det fick duga.



Nu viskar vi de orden
De vackraste vi vet
Du var vårt allt på jorden
Och vår i evighet

Toaletter och kompisbesök

Nu är min Elli färdig med donandet av mitt badrum. Eller, egentligen är det ju bara en toalett och inte ett badrum, men jag gillar ordet badrum och säger ofta det istället. Han har målat väggarna, borrat och satt upp nya krokar, spegel och badrumsskåp. Skitsnyggt är det! Han har nu spenderat två kvällar och nätter på mitt badrum (toalett) och alltid när jag frågar vad jag kan hjälpa till med har han svarat med "Nej nej, det är lugnt". Det svarar han alltid. "Nej nej, det är lugnt." Han ställer alltid upp och hjälper allt och alla. Han är kort och gott en av de snällaste människorna på den här delen av galaxen, och det är svårt att leva upp till det. Hur är man lika snäll tillbaka?

Nu ikväll bestämdes det! Det bestämdes att mina kära vän Ronja kommer ner och besöker mig nästa helg! Och det ska bli så roligt! Vi ska dricka massor utav öl, och äta massor av onyttigt godis och det ska kännas precis som det gjorde när vi jobbade i gamla Slavlandskapet. Förutom att vi nu ska slippa slava, förståss.
  Och det är skönt att veta att hon bokat biljetter redan. Så det inte blir en sån där Pontus och Mia-grej, då det liksom inte blir nån grej. Ja ni fattar.

Det är ovanligt tomt här på jobbet ikväll. Fast nu när det är sagt kommer det säkert att flockas med folk inom kort.

Singelsläpp och uttal

Är det förresten bara jag som stör mig på att Enrique Iglesias, i refrängen till sin nya singel Tired of Being Sorry, bara uttalar "Tired of being sor..."? Det låter ju helt förjävligt!

Middagar och äckeljävlar

Nej, det blir nog inget kalas ikväll. Man kan ju inte ha hemmafest med bara en islänning liksom. I stället ser det ut som att vi ska bjudas hem på middag utav Ellis kompis Daniel. De två är just nu ute på second hand-runda tillsammans med Ross. Jag hade gärna följt med, men döm om min förvåning när jag i stället fann mig själv på jobbet. Like fucking always.

Det var en jätte, jätte, jätteäcklig man inne idag. Han var lång och jättetjock. Hade på sig mjukisbyxor och T-shirt, och hans jättemage hängde ut (så mycket att den nästan var nere vid knäna) och tröjan täckte den bara till hälften. Och så hade han ett jättestort och jätteovårdat skägg. Och så luktade han kiss. Och så blev han förbannad för att vi inte hade någon finskproducerad porr. Han gick efter en liten stund, men hans stank hänger fortfarande kvar. Jag är rädd för honom nu, och hoppas att jag aldrig behöver se honom igen.

Men jag är fortfarande glad över att Haket är tillbaka. Jag trodde att alla mina minnen hade raderats.

Festplaner och makeovers

Nu var ju tanken den att Elli skulle styra upp värsta dunderfesten i morgon. Ásta, Hallur och Sigrun (som vi hälsade på i Köpenhamn, remember?) hade ju planerat ett helgbesök i Sverige och det skulle bli så festligt så. Men nu blev det inte av att de kommer, så Elli blåste av festplanerna. Men trots det är han ledig i tre dagar och för att göra något av rastlösheten har han bestämt att han ska ge min toalett en makeover. Om han får som han vill kommer han att installera knasiga badrumsskåp och måla väggarna i crazy färger. Jag är inte säker på att han ska få som han vill.

Idag, nu efter jobbet, ska jag köpa linser! Det känns tråkigt eftersom det är så äckligt jävla dyrt, men samtidigt ska det bli så jäklarns skönt. Linserna som sitter i mina ögon nu har jag haft i snart fyra månader. Och så länge ska man ju inte ha månadslinser (och det känns), så nu ska jag vara snäll mot mina ögon.

Gröt och kanelbullar

Jag gillar inte att jobba kväll egentligen. Att behöva vara här till klockan sent och stänga och dona. Och träffa de lustiga figurerna som under kvällarna kryper fram ur sina gömställen och kommer till butiken för att vara gnälliga och konstiga. Men samtidigt, när jag jobbar sent kan jag ta långa mornar där jag käkar gröt framför TVn och kollar på Oprah, typ.

När jag kom till jobbet idag hade jag tre kartonger fyllda med sexleksaker som jag skulle prismärka, sortera och hänga ut. Det gick mycket snabbare än vad det brukar göra, vilket nästan var synd för det är alltid skönt att ha något att göra.

Kanelbullens dag är ju värsta bästa dagen också! Jag missar alltid att komma ihåg den, varje år, men nu har jag sett till att proppa i mig en bulle, och den var nästan jättegod. Jag önskar att jag hade en till.

Om svartsjuka

Jag har verkligen förtjänat den svidande kritik jag fått för att jag inte varit snäll mot min blogg på sista tiden. Om vi alla har tur så tar jag mig i kragen.

I dag har jag gjort nåt kul! Jag har träffat min gamla lågstadiekompis Magdalena! Vi fick kontakt helt random och nu råkade hon vara nere i Göteborg över dan så vi var ute och drack några öl efter att jag slutat jobbet. Fatta galet! Vi har inte setts eller hörts på 8-9 år, så våra käftar gick i 190 medans vi uppdaterade varandra om vilka människor vi blivit, samt tävlat i vem som har flest barndomsminnen kvar. Det var jättetrevligt.

Egentligen var det tänkt att Malin S och jag skulle checka ut en improvisationsteatergrupp som håller till här i krokarna. Det verkar vara ganska fritt fram att joina deras lekstuga (de leker en gång i veckan ungefär) och det verkar helt sjukt kul. Tyvärr blev Malin inkallad till ett personalmöte så vi var tvugna att skjuta upp våra teaterdrömmar ytterligare en vecka. Jag hoppas att vi tar tag i det i alla fall.

I dag fick jag min första svartsjukeattack. Precis innan jag lämnade Elli på butiken för att åka hem. Jag gissade att jag bara gjorde en höna av en fjäder - förstorade upp saker som egentligen var mikroskopiska. Men det gnagde i min mage ändå. Och det oroade mig, för jag trodde inte alls att jag var en sån som maggnagde över såna saker. Men det är jag tydligen i alla fall. Men sen såg Elli till att jag kom på rätta tankar igen. De där kärleksfulla tankarna som passar mycket bättre i magen och som får en att fånle sådär som singlar hatar när man gör.

Och så har jag kommit på att Djuna! av Frida Hyvönen nog kan vara en av de vackraste texter jag nånsin hört. Jag liksom bubblar inombords av en miljard känslor. And I love it.

Om att jäkta.

Det har ju hunnig att bli oktober och värsta hösten. Det märks, för jag känner mig liksom lite menlös. Det är typiskt höstigt. Det är höstigt att vara dålig på att uppdatera sin blogg också, så don't blame me. Blame it on the höst. Eller on the boogie, mig kvittar det.

Det blev lite jäktigt i morse, så jag hann inte ha den där lugna morgonen framför TVn med en talrik havregrynsgröt, som jag hade planerat. Det blir sällan så som jag planerat under mornarna, så jag hade som vanligt tänkt köpa mig en macka eller nåt på Pressbyrån på väg till jobbet. Nu blev det lite jäktigt på väg till jobbet så jag hann inte köpa mig nåt att äta. När jag väl öppnat här på butiken så passade jag på att springa över till den Pressbyrå som ligger alldeles här runt hörnet, men tji fick jag för det var ingen vanlig Pressbyrå, utan ett Press Stop, så de hade inga mackor eller ens frukt. Min frukost består nu av V6 och en äcklig ny Ramlösa som heter Ramlösa Plus.

RSS 2.0