Lose Control

Fredag! Gotta love that. I kväll siar jag att det blir öl. Vart nån stans vet jag inte, men det är egentligen mindre viktigt. Att Peter och Frida kommer ner, safe and sound, och att de har med sig ett gott humör - det är viktigt! Elli jobbar i kväll så han följer nog inte med (och vid närmare eftertanke skulle han nog hälsa på Kiruna efter jobbet).

I dag är jag på sjukt bra humör! Just nu i alla fall, och det känns sweet. Det är som om hela jag vore gjord av öl, choklad, mjölk, kaffe, Fruxo, gräddglass, sex, DVD-boxar, löningar och annat som man blir på riktigt bra humör av! Solen skiner på mig i dag, och you less fortunate hatar mig säkert. But I aint even bovvered, though.

Beep Me 911

Varför ska man tänka så mycket för? Det har väl aldrig hjälpt någon...

Supa Dupa Fly

Det var riktigt lyckat på impron i går. Skönt när det inte är fullsmockat, då får man mer tid på scen och det är lättare att prata kring scenerna efteråt. Inte kan jag väl ge upp teatern nu? Betala pengar för att ge upp den (indirekt)? Nej jag tror inte det...

I morgon har jag nytt besök från hemstaden! Denna gång är det Frida och Peter som kommer ner, och de stannar över helgen. Och just denna helg verkar det vara ganska mycket på gång. Jag har fått samtal från många håll, och det är både ditt och datt som händer. Det får bli upp till mina gäster att avgöra vad som är mest intressant.

We Run This!

I dag har jag lärt mig att spöregn resulterar i färre kunder. Blir folk mindre kåta när vädret är dåligt? Själv är jag i alla fall inte det minsta pilsk. Det är jag förvisso aldrig på jobbet...

Jag har kikat runt lite. Jag har ju varit sugen på att ta en grundkurs i isländska, dels för att språket är väldigt vackert och dels för utmaningens skull (grammatiken är helt screwed!). Så, jag kikade vad Göteborgs Universitet hade att erbjuda, och mycket riktigt finns möjligheten där, men naturligtvis är jag ute för sent. De påbörjar bara grundkurser under hösten, så jag får vänta till typ september nästa år om jag vill plugga där.
  Efter lite mer runtklickande på det häringa inter nätt hittade jag en grundkurs på nån facilitet i närheten, men den var dyr, och verkade inte vara lika bra heller. Och till råka på allt så hålls den kursen på onsdagskvällar, så då skulle jag behöva välja mellan språkkurs eller improvisationsteater, och det vill jag helst undvika. Well, jag får se om jag ändrat mig efter nyårsresan.

Nu måste jag knåpa ihop en beställning på sexleksaker.

Sock it to Me!

Inget jobb i dag, så då skulle man ju kunna tro att jag skulle hålla mig borta från bloggen också. Men icke sa Linus, för han ligger hemma och har inte mycket bättre saker för sig.

Nu är allt helt och klart med resan i alla fall! Den 27:e december bär det av till Reykjavik! Vi stannar i 11 dagar, som ska fyllas med så mycket aktiviteter och alkohol att det blir ett riktigt pressat schema. Jag ser fram emot det nåt otroligt! Det blir dock lite tajt om tid just vid utresan, efterom jag kommer hem från julfirandet i Stockholm den 26:e. Men det får lösa sig.


Vill passa på att gratulera Jonna för att hon gjort så bra ifrån sig och nu får precis vad hon förtjänat så länge. Jag är glad för din skull, vännen!

Hit 'Em Wit Da Hee

Whoa, inaktivitet på bloggandet to say the least. Jag skyller mest på att jag ju haft en del av familjen på besök, och jag skylle också på att jag inte har jobbat så mycket. Jag bloggar ju som mest när jag sitter ensam och uttråkad på jobbet. Men nu när Mamma och Elsa har åkt hem (jag vinkade av dem för ungefär en timma sen) så kan ni tro att det bli blogga av, igen. ("Dånt jo vörry bejby, Aj'm an äxpört!")

En grej med att ha haft syrran här är att jag druckit mycket mer. Eller mycket oftare. Det är väl det här med mysfaktorn med att ta en öl, eller ibland ett glas vin, när man sitter och pratar. Det har också resulterat i en del fest, och häromdan var vi ett gäng som gittade till Nefertiti där de körde 70-talsfunk. Det var jäkligt soft faktiskt. Men jag hade nog efterlyst lite mera röj nån gång kring halv två/två. Anywho, det var ett kul gäng och ett soft ställe, så jag dyker nog upp igen.

Nu har jag lagt schema för december månad. Bortsett från månadens första dag, och nån till, så kommer jag att jobba i princip hela tiden. Som längs blir det 12-13 dagar i rad. Men ändå, det är ju jul och nyår och resande som står för dörren så jag är ju i desperat behov av cash. Varför är inte hyran avdragsgiltig om man ändå är bortrest?

Pass That Dutch

Det känns nästan som måndag.

I går fyllde Carina år, och Elli och jag var över och bjöds på middag och vin. Känns skönt att han nu äntligen fått uppleva hur det är att hänga med min mamma när hon är full. Det känns som att han liksom klarat ett oundvikligt test, som automatiskt måste göras om man blir tillsammans med någon av barnen Ekman/Engwall. Han blev godkänd. Praise the Lord!

Det känns faktiskt jätteskönt att ha Elsa och Mamma här nere. Även när man bara sitter tysta så kan jag tänka "Det här är hemma". Familj är viktigt, det är inget att snacka om.

4 My People

Jag mår som jag förtjänar i dag. I går kom ju Mamma och Elsa, och det kändes som läge att fira. Och i min familj firar man med alkohol. Efter ett gäng öl på Stars N Bars gav vi oss av hem till moster Carina med ett par dunkar vin. Och jag blir så full på vin. Och bakis.

Att ta sig ur sängen i dag var något av det svåraste jag företagit mig på väldigt länge. Jösses så synd jag tyckte om mig själv!

Undrar vart vi ska ut i kväll?

Get Ur Freak On

Fin söndag i går. Jag var ledig, vilket egentligen räcker för att man ska kunna hylla en dag. Men det fina var att Elli, Ross och jag bjöds på middag hemma hos Anton, och att vi sen hade filmkväll hemma. Death Proof och nyinspelningen av Hairspray hanns med. Det var sweet.

Och på tal om film så ser det ut att bli bio senare. Fina Jonna har sajnat upp oss på visningen av American Gangster. Egentligen har jag massor jag skulle behöva göra i dag, men gratis är gott och bio är ju soft (just dessa visningar är ju förvisso proppfulla av fjortisar som skriker, och som förtjänar att dö - men jag är inte bitter för det). Så det hänger egentligen på hur Elli mår efter besöker hos sjukgymnasten, och hur seg jag känner mig efter jobbet.

Och i morgon kommer så äntligen Mamma och syster Elsa ned. Jag har saknat dem.

Is this the face of bovered?

Yeah, över två timmar sedan jag öppnade nu. Jag har haft två kunder. Det känns jäkligt segt måste jag säga. Jag menar, det här täcker ju inte min lön. Så varför öppna såhär tidigt?

I kväll trodde jag att det skulle gås ut med Elli och Anton, men jag missförstod tydligen nånting för det ska inte bli av i alla fall. Men något ska nog styras upp hoppas jag.

Kaffet är slut också...

One Minute Man

Äntligen! Jag vet att ni väntat med spänning, och jag likaså, och nu äntligen har det hänt! Jag har träffat ett Glenn! Förvisso var det bara hans andranamn, och vi pratade knappt, men han var inne i butiken för en stund sedan och hyrde film, och jag såg på hans legitimation att han allt var en tvättäkta göteborgare! Inte illa må jag säga, det var faktiskt på tiden att det dök upp någon som han.

Så alltså - antal Glenn jag träffat sen jag flyttade ner: 1!

Om en stund kommer Frank.

All N My Grill

Jag försov mig i morse. Vaknade en timma efter utsatt tid och fick panik. Fan vad jag kan skatta mig lycklig som har en pojkvän vars första ord i vaket tillstånd är "Men lugna ner dig, jag kör dig till jobbet". Jag hade till och med tid att städa butiken innan öppning. Tack Elli! Nu behöver jag bara en macka och lite kaffe så är jag on top of the world.

Jag skippar teaterhögskolan this time around. Och det känns jätteskönt och jättejobbigt.

Utmaning

Reglerna är:
1. Länka till den person som utmanat dig
2. Berätta 7 sanningar om dig själv
3. Utmana sedan 7 personer (högst) i slutet av ditt inlägg

Utmanad av: Malin R.


Sju sanningar om mig:
1. Jag hade hetat Ester, om jag föddes som flicka.
2. Jag har en pojkvän som är islänning. Han heter Erlendur.
3. Jag var truppgymnast i nästan 9 år.
4. Jag sitter ofta ner när jag kissar. 
5. Jag älskar att skapa listor över olika saker.
6. Jag trodde, som liten, att jag brännmärkts av Batman för att jag var "utvald". Födelsemärket är fortfarande där.
7. Jag anklagas ofta för att vara en besserwisser.

Jag utmanar: Frida, Natta, Ylva, Johanna P.

Caught a Lite Sneeze

Jaha, då var det min tur att jobba stägning på butiken. Det brukar gå rätt bra, men jag föredrar ändå att öppna som jag brukar. För jag vet inte varför, men när man sitter här om kvällarna så blir jag alltid automatiskt väldigt misstänksam mot varenda kund som kliver in. Jag förväntar mig att jag ska bli rånad av var och varannan person. Nu är såklart nästan varenda person som kommer in här fullständigt harmlös, men jag sneglar ändå på övervakningskameran varje minut och hoppas på att den inte gått sönder. Och det känns ju inte så jävla service-minded...

Det positivia som följer med att jobba kväll är ju att man slipper gå upp om mornarna, och där klagar jag absolut inte. Gosh vad skönt det är att slippa väckarklockorna. Dessutom är ju Elli sjukskriven så vi har haft dagen tillsammans. Åkte och käkade sen lunchbufé och knatade i affärer sen. Kollade i skivbutiker bland annat. Men när jag upptäckt att jag hade hittat alldeles för många skivor jag ville ha (och som dessutom var billiga) kände jag att jag var tvungen att sluta. Jag får ju faktiskt inte spendera pengar nu. Särskilt som jag just blivit tvungen att be Mamma om ett lån.

På tal om skivor - dessa tre spelar jag den här veckan:

Michelle Williams - Do You Know
Michael Jackson - Bad
The Raconteurs - Broken Boy Soldiers

The Power of Orange Knickers

Jag är ju DVD-box-junkie. Jag älskar dem. Jag samlar på dem. Jag spenderar ganska mycket pengar på att inhandla dem. Så när Ginza gör reklam för att de har värsta box-rean så går ju jag i taket av lycka, det kan ni ju förstå! Knappar in på sidan som så många gånger förut.... och blir så freckin' besviken. Det är typ 5% av boxarna som har nedsatt pris, och ingen av de är intressanta. Jag skiter väl i typ Steven Segal Collection! Vilket antiklimax. Så jag började rota efter CD-skivor i stället, som jag också älskar. Men då kom jag på att jag inte får tillåta mig själv att spendera några pengar alls. Så det får bli... typ i januari eller nåt.

Och jag har tänkt på en sak, att Göteborg är inte alls så göteborskt som jag hade trott.
Antal Glenn jag träffat sen jag flyttade ner: 0.

Pretty Good Year

Ny vecka! Aaaah, härligt med tidiga mornar och iskallt väder. Uppfriskande! ...Försöker jag intala mig.

Helgen har varit rätt sweet och helgig. I lördags var både Elli och jag fett pepp på fest, hade inhandlat förkröka och hela baletten, gungade runt hemma med varsin grogg och tog gott om tid på oss att duscha och byta om och parfymera oss och vara sådär bögigt snygga som bara snygga bögar kan vara. Dessvärre upptäckte vi ganska snart att vi inte hade några vänner. Alla var upptagna med något, eller så var de bortresta, eller så var telefonerna avstängda. Till slut fick jag tag på min kära flata Malin, som också var på väg ut på röj. Vi beslutade att följa med henne till nån årlig flatfest på Respekt. Vi kom dit ganska sent. Det var rätt nice musik, men rätt dött på folk och oh-my-lord vad dyrt. Vi stannade några timmar, blev nyktra, käkade, och åkte sen hem.

Igår jobbade Elli och jag stannade hemma och kollade på massa avsnitt av Batman. Pizzan jag beställde var inte lika god som jag hade hoppats. Kanske berodde på att det inte var en La Bella, som jag beställt, utan nån med bacon och skinka. Men man ska väl inte vara den som är den som är den som är han, så jag drack min Fanta och låtsades vara mätt.

Ingen jävla rubrik över huvud taget

Grusade förhoppningar sucks.

Om ilska.

Någon av mina kollegor (och jag vet vem du är, bitch, så sov med ett öga öppet) har käkat upp mina frukostmackor jag köpt hit till jobbet. Så här sitter jag, utsvulten och tårögd, och dricker ett glas mjölk till frukost, i väntan på att lunchen (två koppar kaffe) ska bli klar.

Jag har funderat kring det här med ilska och frustrationer. Alla lackar ju ur då och då, that's a fact. Och jag har också grejer i min vardag som gör mig både ledsen och förbannad, och ibland flippar jag. Oftast i liten skala, men då och då smäller det ju. Men ändå, om man inte kan göra något åt problemet/problemen, är det då värt mödan och energin att bli arg? Min taktik har på senaste varit att bara dra mig undan, men det har ju inte löst några problem det heller. Där duckar man ju bara för problemen i väntan på nästa blow, liksom. Mina damer och herrar, ge mig er syn på hur man ska ta itu med känslorna. Det är fan jobbigt att vara arg.

Geezers Need Excitement

Jag jobbar så konstigt denna vecka, ledigjobbjobbjobbledigliteochjobbalitemer. Typ. Men i morgon är det teater och jag är på gott humör. Jag har valt att vara på gott humör. Jag var lite putt och så i helgen av olika anledningar, men jag tänkte att nu när jag slungas in i en ny vecka kan jag ju välja att fokusera på det positiva. Jag är trött på gnäll, både från min sida och andra. Palla liksom.

Om typ två veckor kommer Mor och syster Elsa ner och stannar länge. Jag har säkert nämt det 1000 gånger by now, men jag ser verkligen fram emot det.

Don't Mug Yourself

Ibland blir det bara så rätt...

Empty Cans

Trots fiaskot med Systemobolaget är jag ändå sugen att gå ut ikväll. Inte för att jag egentligen har några förhoppningar för att Suspekt ska vara speciellt bra, utan bara för att jag faktiskt ställt in mig på det. Och jag gick ju inte ut igår som jag ju hade lust med.

Nej, igår åkte Elli och jag hem till Ross istället. Den söte lille engelsmannen fyller nämligen hela 30 år idag! Så vi åkte dit med shake-n-bake och en flaska årgångsvin. Hyrde en rulle som var jäkligt bra. Kolla in The Chumscrubber. Lite Donnie Darko fast ändå inte. Typ.

The Irony of it All

Alright, lördag på jobbet är ju lördag på jobbet. Segt som fan. Och som sagt verkade kunderna hamstra porr redan igår, för att försäkra sig om att lagret räcker under helgen.
  Jag lyckades få Elli att köra mig till jobbet (tack!) och dessutom hjälpa mig öppna, och sen käka frukost här med mig. Föga förvånade blev vi hälsade god morgon av stammisen som numera är här varje morgon för att besöka bås nummer 3.

Efter frukosten (inhandlad på Statoil - jävligt trist) drog Elli hemåt, för att sova vidare. Men han lovade att svira förbi Bolaget först, så vi kan förfesta lite hemma innan vi kikar in nya klubben Suspekt. Men. Strax efter att han åkt iväg, så kommer stammisen ut från bås 3 för att lämna tillbaka filmen och säga hej då. Och då säger han "Du, jag kom att tänka på en grej. Det är ju röd dag idag. Och visst brukar väl ni öppna klockan 12 under röda dagar?"

Ja, ni fattar kanske hur mitt hjärta stannade. Dels har jag gått ur sängen två timmar för tidigt, och inte kommer Elli att kunna handla på bolaget eftersom det är stängt. Bloody hell! Och just då får jag ett sms från killen själv, som bekräftar att inget är öppet - och dessutom vill han ställa in hela utgångsplanen för kvällen.

Så jag ska nog vara bitter ikväll tänkte jag. Vad ska ni själva göra?

Lights Are Blinding My Eyes

Jag är ganska pepp på att gå ut ikväll, men eftersom jag jobbar i morgon och vi dessutom bestämt att vi ska dra till nya klubben Suspekt i morrn, så känns det inte som en bra plan egentligen. Att gå ut idag alltså. Med tanke på min ekonomi, och mitt bakissinne så får det räcka med en utgång.

Förresten har inte varubeställningen kommit. Så jag kommer nog få panikjobba med det på tisdag.

The Hardest Way to Make an Easy Living

Så igår var jag alltså på en liten fest hemma hos Martina. Det var faktiskt väldigt trevligt. Drack några öl och pratade med folk, och vart sen hämtad av Elli, så blev det direkt hem till sängen. Jävligt skönt att det inte blev sent.

Här på jobbet rullar det på rätt bra faktiskt. Det är fredag så folk verkar nästan bunkra upp inför helgen. Men jag har också hunnit med att faxa iväg varubeställningen, och förhoppningsvis kommer den idag så man inte behöver vänta till på måndag. Det börjar se lite kalt ut på hyllorna. Men jag är samtidigt rätt putt också! Någon har tagit sista kaffemjölken utan att köpa ny! Och det brukar inte göra så mycket, men nu har vi bara skånerost, och det är inte gott att dricka svart...

Such a Twat

Right on, fan vad skönt det är att vara ledig! Ligger i min egen filth här i skokartongen och tar det hur lugnt som helst. Väntar på att en ugnspizza ska bli klar.

Ikväll är jag bjuden till en liten get together hos en av teateraporna. Malin och Elli är också bjudna, men kan inte komma. Så jag ska dricka öl hemma hos en tjej jag träffat två gånger, tillsammans med en massa annat folk jag aldrig har sett. Oh well, it could be fun. Fast jag ska inte vara där så länge, jag jobbar ju i morgon, och att jobba bakis är fan inte kul. Men å andra sidan säger jag alltid att det inte ska bli sent, och blir ändå plakat under kvällen och virrar hem för att få några ynka timmars sömn.
RSS 2.0