50 Cent, släng dig i väggen.

Jag blir så himla full i skratt. Alldeles nyss var en kille inne som jag känner igen. Han är ungefär 30 bast, rätt kort, mörk och brittisk. Svenska pratar han inte, men det gör mig inget, för det är så coolt att lyssna på hans "svarta" brittiska. Sist han var här köpte han några gayrullar, och frågade om en särskild produkt, som vi brukar ha inne men som var slut just då. Han sa att han skulle återkomma, och det gjorde han alltså i dag. Nu hade vi fortfarande inte fått in produkten han är ute efter, så det var ju synd. Men det roliga med honom är inte att han inte lyckas få tag på vad han söker, utan att han ser ut som han gör och pratar som han gör. Rätt maskulin uppsyn och med självsäkerhet i stegen när han går, men samtidigt har han på sig en big ass päls som räcker ner till fötterna i klassisk pimp-anda. Och när han ska gå ger han mig antingen ett "Alright, bye then love" eller "Thanks again love".

Sånt där kan göra min eftermiddag. Det är nästan hysteriskt.

Hönan eller ägget?

Varför känns det så fel när man häller mjölk i koppen innan man haft i kaffet? Jag får nästan en obehaglig känsla i kroppen när jag gör så...

I'm so ronery

Nähäpp, det blev inte alls något sällskap här i dag. Det ska tydligen dra upp till ordentligt oväder längs hela västkusten i kväll, så bossen vill inte köra i dag. Han kommer först nästa vecka.

Nåväl, jag har sällskap av Sebbe på msn nu, det var för länge sen. Och har jag tur så kommer Aron förbi efter sin dagliga tur till simhallen. Då slipper jag ju dricka kaffe själv, så det vore fint.

Work

När jag går upp med Elli om mornarna, som i dag till exempel, så är jag i vanlig ordning helt död den första halvtimmen. Sen flyter det på och jag vaknar till och går runt och donar lite, sen tar jag en dusch och sen slår jag mig ner igen innan jag måste göra mig klar att åka till jobbet. Och då, i den stunden, den stunden jag befinner mig i nu, så dör jag igen. Jag känner mig helt körd!

Men iväg till jobbet ska jag i alla fall. Bossen kommer i dag så jag får sällskap, i alla fall de sista timmarna.

Hjärngympa

Jag är totalt inne på idén att börja lira Backpacker 2 igen (inte 3:an, för det var ju så mycket sämre). Dessvärre äger jag inte det spelet, och det säljs inte längre. Till råga på allt hittar jag det inte på någon torrent-site. Det känns lite trist nu...

Fint som snus!

I dag efter jobbet gick jag en snabbrunda på stan med Aron, och gissa vad! Gissa vad jag köpt mig! Gissagissagissa! Första delen av säsong 8 av Buffy the Vampire Slayer! Och som om inte det varit nog har min älskade Elli givit efter för mitt tjat och nu börjat göra bruk av mina DVD-boxar - en dryg säsong av BtVS är redan avklarat! Jag är en lyskligt lottad prick.

Snus har förresten blivit äckligt dyrt. Börjar bli dags att påbörja avvänjningen. Nån som har testat det däringa nikotinfria Onico? Nåt värt att gå på?

Om att inte jobba

Att inte jobba är riktigt skönt ibland. Inte för att jag har ett jättedåligt jobb eller att jag blir på dåligt humör av att vara här eller att det sliter ut mig fysiskt eller psykiskt. Utan bara att inte vara här - det kan vara riktigt skönt. Att vara ledig. I går skippade jag jobbet och gav bort mitt pass till en tacksam Marcel, och det var just skönt.
  Jag satt hemma hela dagen i mina nya assnygga mysbyxor och mina supermysiga stickade hemmasockor. Jag mådde som en kung när jag låg i soffan invirad i ett täcke och drack mitt morgonkaffe.

Nu är jag tillbaka på jobbet, och det känns rätt okej det också, men det blir nog ännu bättre när kaffet är klart.

Istid

Damn vad kallt det är här hemma! Tog en tidig morgon igen. Det där med att styra upp dygnsrytmen ni vet... Har varit vaken i snart två timmar, men när det är såhär jävla kallt känns det bara ännu mer lockande att krypa ner i sängen igen. Äh, får väl ta en jättevarm dusch eller nåt...

Varde ljus!

Efter närmare tre timmar är det nu ljust i butiken igen! Det var ett jävla halabaloa där ett tag, men nu slipper jag famla runt. Och jag slipper ge vissa kunder rabatt, vilket chefern säkert gläds över.

Lite rörigt sådär

Jag sov lite för länge i morse (vaknade inte till ordentligt när jag tänkt gå upp med Elli) och fick lite småbrottom. Det gjorde ju inte saken lättare att höra att det bombats och jagvetintevad för läskigheter, så kollektivtrafiken är ett stort frågetecken och vet inte om det är säkert att köra. Jag lyckades i alla fall ta mig med spårvagn och nästan komma i tid till jobbet, och här blev det ännu mer tokigt...
  Alldeles precis utan för dörren till butiken håller de på att borra och ha sig i vägen, de har stått här sen i går och mer eller mindre blockerat för kunderna. Nåja, i dag kom i alla fall två av arbetarna in hit och frågade om de kunde få låna lite ström för att kunna få igång den där helvetesmaskinen. "Jo visst" säger jag och tänker att ju snarare de blir klara destå fortare kommer de härifrån.
  Det går uppskattningsvis 4 sekunder så blir halva butiken svart. Och det är den fortfarande. Vi kikade alla proppskåp men inget fel gick att hitta. Fatta hur frustrerad jag kände mig!

Nu har de i alla fall beställt hit en elektriker men inte ens han kan lokalisera felet. Han sitter i telefon nu med elbolaget. Det här vart ju en jäkla knölig historia...

Update

Okej, såhär ser läget ut nu:

Tjejen som har vår framtida lägenhet kollade in Ellis för några få timmar sen. Hon gillade det som fan och tyckte att läget var helt perfekt! Elli hade ordnat stället till tipp topp-klass och dessutom bjöd han henne på Djúpur! Då MÅSTE hon ju älska oss efter det! Tyvärr var inte hennes kille med, för hon vill inte säga nåt förrän han fått se den också och han kan inte komma till stan förrän om typ två veckor. Dessutom tyckte hon också att jag borde få se hennes crib, och det är ju fint tänkt, så vi ska styra upp det också.

Ni har väl inte släppt tummarna?!

Och en rättelse, på begäran av Jonna: Vi har köpt nya täcken. Vi ligger bara ovanpå varandra för att hålla värmen när vi vill, inte för att vi måste.

Alla tummar som finns!

Det här med att stänga på måndagkvällar känns rätt bra faktiskt. Jag hade värsta lugna dan hemma där jag svassade runt i mjukisbyxor, satt vid datorn, lyssnade på musik och micrade lunch. Sen först i morgon måste jag pina mig upp om mornarna. Men det är lugnt det också.

Helgen har varit riktigt kalas! Middags- och vinmys hos Anton i fredags ju, och detsamma hemma hos oss i lördag, med tillskott av Malin. Och igår hängde jag med teatrarna i Peters lokal och sen ner på Kellys för pizza, där vi fick sällskap av Aron. Väldigt mycket mys och chill out och bra folk!

Nu behöver jag hjälp av er. I kväll (om inte länge alls faktiskt) kommer paret som ska kolla in lägenheten. Om de gillar den så bor vi i Linné om bara en dryg månad! Håll alla tummar ni kan hitta - såna här tillfällen kommer inte ofta!

Oh, förresten, vi köpte täcken i dag!

Tabita har unnat sig hela natta



Mia & Klara var ju the shit. Hoppas de dyker upp igen.

Gamla människor

Vad är egentligen grejen med gamla människor? Varför är de så jävla konstiga? Visst, jag fattar ju hela grejen med att de vuxit upp under helt andra förhållanden, bla bla bla, ser på saker annorlunda, bla bla bla, men trots det - hur kan de vara SÅ jävla konstiga? Många av dem i alla fall...

Började tänka på det nu när en kund jag känner igen kom in i butiken. Man minns honom, för han ser ut exakt som Aaron Spelling, den stackaren, och väl en sisådär 314 år gammal. Anywho, han kommer hit då och då och hyr ett gäng filmer, och han är ganska trevlig men något tystlåten. Men artig och småpratar lite medans jag letar fram filmerna. Han pratar ganska tyst. Men alltid när han har betalat och jag lämnar över filmerna, brister han ut i ett ljudligt "TÄNGK JOOO!" och går. What the fuck is ut with that egentligen?

Han står uppe bland hyllorna nu och letar film. Vad ska jag göra? Gömma mig?

Dagens hjälte

Aron är min hjälte. Han är dagens bästa. Visst sa han i förrgår när han tog hem jobbdatorn för att fixa den att han skulle komma tillbaka med den på fredag trots att han inte jobbar, men aldrig hade jag trott att han skulle strutta in tre minuter efter öppning med en superdator (nåja) i present! Som sagt, han är dagens bästa. Nu kan jag underhålla mig själv igen och behöver inte tampas med korsord som handlar om Renée Nyberg. Det känns ganska befriande.

I kväll ska Elli och jag träffa Anton, och om jag förstått rätt (och har en väldans tur) så ska Anton laga middag åt oss. Det vore fint, han bjuder alltid på något gott. Ut sen kanske, Aron ville att vi skulle komma förbi Gossip och underhålla honom lite. Och där är det ju nästan alltid kul så det är inte omöjligt. Men då får jag väl passa mig med att inte dricka för mycket - vi ska tydligen på second hand-runda i morgon. Och då vill jag kunna hålla mig åtminstone något sånär skärpt.

I morgon är det min och Ellis tur att bjuda på middag. Malin ska hem till oss för första gången (vilket är jättekonstigt, att det är första gången alltså) så det blir till att svänga ihop något veganskt. Tänkte ringa Geromima och fråga om recept, hennes veganmat är alltid i toppklass.

Falukorv

Jag har haft huvudvärk i dag. Jag vet inte vad det beror på riktigt, men jag gissar på sömnbristen - dygnsrytmen har ju inte fallit sig till rätta ännu. Men det är okej, inte sådär jättejobbigt hysteriskt värkande, bara sådär lite grann hela tiden. Jag vet inte ens vad jag skriver längre...

Just hemkommen från fika på Hagabion med Jesper. Vi spelade schack och drack kaffe. Det var nästan precis som med Frida (med andra ord vann jag även i kväll). ;-)

Laga mat nu strax.

The opposite of progress

Den här morgonen har det definitivt varit trögare att stiga upp, jämfört med i går. Fy fan vad frestad jag kände mig att bara somna om. Skönt att veta att jag kan rise above. Jösses vilken fantastiskt människa jag är!

Jag har ingen dator på jobbet längre, den är helt åt helsike. Men snälle Aron tog hem den till sig i går och lovade att kika på den och se om han kan fixa´t. Tidigast på freda kan jag förhoppningsvis fördriva tid på jobbet. Men i dag blir det till att gå in på Pressbyrån och köpa en korsordstidning, eller nåt.

Vad fan har jag gett mig in på?

Ja, jag säger det igen - vad fan har jag gett mig in på? På eget initiativ steg jag upp med Elli när han gjorde sig klar att åka till jobbet. Tyckte i natt att det kändes som en bra grej att försöka styra upp det så att vi lullas in i samma dygnsrytm, och i teorin tycker jag fortfarande att det låter vettigt. Men när fan känns det kul att beröva sig själv på två timmars sömn?

Hej och hå!

Slapp jobbet under hela helgen och har i stället spenderat den såhär:

- Med biljardkväll som urartade i helnattspartaj
- Med öl efter öl efter öl
- Med långa telefonsamtal
- Med Elli på lägenhetsvisning
- Med teatersport och spännande planer
- Med bakispizza och öl på Kellys
- Med filmmys i soffan
- Med frukost på sängen
- Med studentmottagning
- Med nyinköpt musik

Så jag vore dum om jag klagade.

Parfymerad matlåda?

Elli och jag har bestämt oss för att bli matlådelagare. De senaste dagarna har vi faktiskt varit duktiga och svängt ihop ett gäng lådor, och i går efter teatern körde vi till Maxi och handlade saker som aldrig tidigare synts i vårat toma kylskåp. Mat, till exempel! I morse var jag dessutom extra hurtig och gick upp en kvart tidigare, för att hinna ordna en lätt fruktsallad som jag tog med till jobbet och åt med yoghurt - värsta kungliga frullen I tell you! Är vi inte duktiga, så säg?!

Jobbet ja... Det är ju januari - fattigmånaden för de flesta (count me in!) och det tillsammans med det skitväder vi dras med här on da west coast bidrar till att jag har inte ett skit att göra. Det är över en timme sen jag öppnade, och den ende som varit här inne, förutom söta brevbärartjejen, har varit nåt low life till skabbig snubbe som ville kränga en parfym till mig. Han stannade inte länge. Så här sitter jag nu, med en dator som har blivit uppfuckad av någon under semestern, så tangenterna hänger inte alltid med och jag måste skriva om varannan mening för att den inte ska bli utan vokaler, typ.

Ja förresten, på tal om matlådor! Vi behöver hjälp. Ingen av oss är adliga framför spisen, så det vore hyvens med lite mattips. Helst lättlagat, och gärna åt det nyttigare hållet (inte GI, men är det nytt nyttigt år så är det) som inte tar alldeles för lång tid. Och Elli äter inte tonfisk eller köttbullar, men other than that så är det bara att slussa iväg recept!

Ja, jag också.



Och ja ja, det är synd om 'na. Men det här är roligt.

Yeah, well...

Hmm, nu efter en uppfriskande dusch ser jag att jag knappt lyckats få Island att verka mer intressant än ett studiebesök på Arla. Det är synd att ni inte kan läsa mina tankar, och tur att jag inte jobbar med reklam.

När jag fått upp lite bilder kanske det kommer att kännas bättre...

Kort sammanfattning av händelser.

Jösses, hur ska man sammanfatta hela resan? Det har ju varit fullt upp i princip hela tiden, med massa nya upplevelser runt varje hörn.

Till en början hade jag tänkt att plita ner en kort redogörelse för varje dag, men upptäckte ganska snart att det bara blev rörigt för min del. Dagarna smälte samman, händelseförlopp blandades ihop och alkoholen stal närminnet. Jag listar i stället de upplevelser som gjorde intryck, och de människor jag minns. När jag ser tillbaka kan jag säga att:

  - Ellis bror Isak var i tid till flygplatsen för att hämta upp oss. Det var tydligen a first.
  - Island är verkligen så kalt som man kan tänka sig. Men det är bara jävligt häftigt.
  - Vi har varit på secret santa-fest. Jag fick en vegetarisk kokbok på isländska.
  - Ruth, Ellis mamma, är inte världsbäst på engelska, men hon lyckas göra sig förstådd ändå. Det kan ibland se lite lustigt ut.
  - Þóra har skaffat sig värsta fina lägenheten och en snygg pojkvän. Vi fick träffa båda två.
  - Pengarna räckte, men man fick inte mycket för dem. Shit vad dyrt allt var. En billig öl på krogen gick på en sisådär 60 skr.
  - Naturen på landsbyggden kan mätas med både Middle Earth och Narnia. Jag blev förälskad.
  - Det smakade gott med fårhuvud, men det var äckligt att maten hela tiden tittade på en.
  - Fyra museum har jag besökt. Är nu mer bevandrad i områdena modern konst samt isländsk historia. Väldigt intressant faktiskt.
  - Quentin Tarantino spenderade ännu ett nyår i Reykjavik, och det gjorde headlines även denna gång.
  - Jello-shots garanterar inte en lyckad fest.
  - Ellis farmor tror att jag heter Janus. Heter ju Jan i mellannamn så helt galet blev det väl inte...
  - När vi kom, den 27e december, hade de börjat fyra av raketer. När vi åkte hem, i går, slutade de.
  - Det var inte bara snön som var vit - Island har knappt en enda blatte. Helt sjukt...
  - Mitt i biofilmen (I Am Ledgend - riktig smörja) tog man plötsligt paus på 10 minuter.
  - Blå Lagunen var helt sanslöst sjukt underbart fantastiskt.
  - Jag har sovit middag nästan varje dag och jag vill tro att det har gjort mig gott.
  - Det enda direkt negativa med att åka på semester är att resvägen tar tid. Allt annat är guld.
  - Þóra hade fel när hon trodde att jag skulle lära mig isländska på en gång. Men lite smått hoppas jag att det har snappats upp. Jag kan i alla fall beställa kaffe...
  - I tax-freen på vägen hem passade jag på att köppa löjliga mängder med isländskt godis. En perfekt start på ett nytt, nyttigt, år.
RSS 2.0