Göttigt!

Vi drog iväg en sväng för att handla käk tidigare. Elli skulle laga sin sjukligt goda pasta-pesto-fetaost-gojs-röra. Tyvärr var peston vi köpte helt sjukt för salt så den blev inte så fantastisk som den brukar. Men det gjorde inte så mycket, because guess what - jag gjorde marängswiss till efterrätt! Helt ärligt, jag har inte ätit det på jag vet inte hur många år. Det blev helt perfekt, supersött och vi svullade men pallade inte äta upp allt. La in resten i frysen så jag kan svulla upp det i morgon. Mohahaha!

Har märk att det är ju supersweet med laptop. Tur att jag snart har en själv. :-P Just denna ska jag låna när Elli åker hem till Island. Då kommer jag sitta uppe i min lilla lägenhet och leka Carrie Bradshaw på kvällarna. Ha! Ha! Ha!

Internet

Coaxialkabeln till modemet har gått sönder, så jag har inte kommit åt internet på hela dagen. Tack och lov fick jag nu tillgång till ett trådlöst nätverk via Ellis laptop. Det är skitknasigt att sitta vid den! Den är pytteliten och söt, och svår som fan att skriva på. Kanske särskilt eftersom jag har vant mig vid att skriva på det isländska tangentbordet och nu plötsligt går tillbaka till ett svenskt.

I går hade vi lite middag här hemma, och på besök var: Robban, Martina, Kiruna, Aron och Anton. Vi grillade hamburgare och hade mys. Meningen var att samla lite folk innan Robban och Elli åker till Island.

Jag pratade med Mia i telefon i dag. Hon har blivit sjuk, sådär jättesjuk som bara hon blir (jävla imunförsvar). Hoppas hon piggnar på sig snart.

Söndag

Är ganska nyvaken - gick upp för en halvtimme sen. Elli jobbar i dag, och jag hade tänkt tvätta och röja upp lite här hemma. Disk i massor, tvätt i massor och damm i massor. En söndag med andra ord. Måste bara koka kaffe först...

Näpp...

I kväll var det för en gångs skull jag som var pepp på att festa lite, men Elli backade ur. Fast jag vet ju inte, Gossip kanske är ett trist ställe? Strunt samma. I morgon ska vi ha en liten middag här hemma, inför Islandsresan. Det är tänkt att vi ska bjuda Robban (och kanske kommer också Martina) och så är förhoppningarna att man ska kunna para ihop Aron och Niklas. Vi får se hur det blir.

Middag

Tanken var att vi i dag skulle hinna med både MIO och Jensens Bøffhus eftersom vi sov bort det i går. Middag på Jensens Bøffhus blev det (sjukt gott!) men MIO missade vi. Hade också tänkt gå och se The Simpsons på bio, men det var ju fullt överallt. Inte särskilt överaskande kanske, med tanke på att den hade världspremiär i går.

Jag vet inte riktigt hur vi ska spendera kvällen. Elli verkar vilja ta det lugnt - något jag antar eftersom jag hör att han börjat snarka i soffan. Han jobbar i morgon, så det blir nog chill som sagt. Kanske kanske kanske åker vi in till Gossip för att hälsa på Aron, men jag tror nog inte det.

Knasigt

I och med den dumma eftermiddagsluren i går så blev det lite omständigt att somna i natt. Stackars Elli fick inte mycket sömn innan han var tvungen att åka till porrisen och öppna. Själv sov jag till 13:30 (hatar att sova bort hela dan!) och har inte gjort någonting under min vakna tid hittills. Eller jo, jag har pratat med Frida och bokat mina biljetter hem till Stockholm i slutet av augusti. Svindyrt vad fan! Ska det kosta 1100 fucking spänn att få åka hem och träffa sin jävla familj?! Fitt-SJ...

Nä, nu ska jag duscha innan jag åker in till stan och möter upp killen.

Natt

Vi har ätit korv med bröd till middag. Snacka om sista-minuten-lösning, haha. Men det funkar bra.

Jag sitter här och lyssnar på Ms. Kelly av Kelly Rowland och inser hur dumt det egentligen är att sitta här när klockan är över två, och inte vara trött. Att sova på eftermiddagen är superdumt, men det är ju så mysigt att lägga sig och krama om Elli när han kommer hem från jobbet. Inte kan man väl klandra mig?

Så onödigt!

Verkligen! Elli och jag har sovit i massor av timmar. Så det blev ingen tripp till MIO och ingen mysig middag på Jensens Bøffhus. Nu vill jag åtminstone att vi åker och handlar käk. Och choklad...

Ärenden och halvkusiner

Jag pratade med Adressändring i dag och tack och lov var utskicket bara ett misstag från deras sida. Jag slapp bli pressad på att betala pengar som redan var betalda.

Jag har lovat Elli att gå ett ärende åt honom på stan i dag. Ska lämna in nåt papper på nåt kontor om nån kurs. Min onda sida vill glömma allt, vilket skulle innebära att han är ledig i slutet av augusti och kan fira min födelsedag med mina vänner. Men jag vet att det är en viktig grej, så min (dumma) snälla sida vinner över den onda.

Jag pratade med "halvkusin" Bella på msn och ville fika med henne, men hon hade inte tid i dag. Det verkar som om jag får dricka kaffe ensam i dag.

Musik!

Nu har jag gjort det igen. Köpt skivor. Jag har sagt till mig själv flera gånger att jag inte ska handla så mycket som jag gör, men nu när CDon har sin kampanj blir det ju billigt och då kan jag inte låta bli. Nåväl, jag höll mig i skinnet någon sånär och beställde bara fyra stycken.

Adressändring har skickat en påminnelse för en faktura som Sebbe tidigare sagt att han betalat. När jag ringde upp honom (han är tydligen i Tyskland på festival) så sa han detsamma som tidigare. Får ringa de där jönsarna i morgon när de har telefontid och reda ut det. Vill inte pröjsa 190 kronor för något som redan ska vara betalt.
  Dessutom fick jag brev från Plusenergi där de välkomnade mig som kund på Tillsvidareavtal. Vilket jag höjde på ögonbrynen åt eftersom jag för över en vecka sen pratade med dem och tecknade ett Rörligt avtal. Jävla virrigt blev det...

I love VendatorResultat!

Trodde väl aldrig att jag skulle säga det, men just nu i natt är det alldeles sant. Jag kikade just internetbanken för att se hur mycket pengar som kommit in från gamla arbetsplatsen. Hade räknat med en dryg tusenlapp, men satte i halsen när jag upptäckte att det handlade om sju gånger så mycket! Det gör mig ju inte direkt rik, men det innebär att jag inte behöver låna pengar av Mor för att kunna pröjsa hyran. Gosh, vad jag älskar att bli... sådär lättad liksom!

I övrigt har kvällens jobb gått bra. Segt, som nästan jämt, men korsorden höll mig sysselsatt ganska länge. Jonna ringde och pratade också, det var kul att höra av henne. Kändes som om det var jättelänge sen.

Och Elli var på IKEA i dag med Kiruna, och han köpte en stol åt mig som hette Linus. ^^,

Värsta bästa kvällen

image3
Jag kunde nog inte ha kunnat få en bättre kväll. Mycket på jobbet, för en gångs skull, men det var helt okej. Elli kom och hämtade mig och hjälpte mig stänga. :-)

När vi kom hem hade han lagat värsta fina middagen! Ljus och hela alltet. Blev helt tossig när vi satte oss till bords, det var så fint allting!

Under middagen tittade vi på film. Hedwig and the angry inch är att rekomendera alla som inte sett den. Superfin och tragisk historia med massor av bra musik.

Livet leker för mig nu. Saknar bara att jag inte kan dela det med er alla.

Jobb

Det är ingen direkt stress, ska inte åka till jobbet förrns om en dryg timme. Jag stänger i dag, och det känns okej. Lite orolig för att det ska dundra in... skummisar, liksom. Men det lär nog gå ganska bra, bara jag köper en korsordstidning på vägen dit. Man blir snabbt uttråkad, det finns ju inte så sjukt mycket att göra direkt.

I övrigt kan jag berätta att jag blivit totalt jätteberoende av att spela Domino. Jag kan inte sluta! Det är liksom på samma nivå som jag förut var med Betapet, och det säger ju inte lite. Jag har till och med planerat att när jag skrivit klart här ska jag logga in på msn för att se om Natta vill spela en stund.

Småtragiskt, eller hur?

Inga hyllor

Ross mådde inte så vidare värst, så vi har inte besökt honom. Däremot ska jag nog vara kattvakt när han åker till Island om några veckor (alla åker dit!).

Elli och jag har spenderat kvällen med vad vi gör bäst: hyrfilm och pizza. Och då ska det vara en Vikingbåt med fetaost. Sjuuuuukt gott. Och filmen denna afton blev Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Rätt kul film. Will Ferrell går ju alltid hem liksom.

Mjukglass och hembesök

Jag somnade igen. Det är inte bra att somna på eftermiddagen, det vet jag ju! Jag får jättesvårt att somna på kvällen då. Jag vaknade (efter att ha slumrat i två timmar) för att jag drömde om att äta mjukglass och hur jag sprang runt en massa och försökte hitta ett ställe som sålde mjukglass. Plötsligt vaknade jag, och nu kan jag inte sluta tänka på den där jävla mjukglassen!

Elli sover fortfarande, men han går nog upp om en stund. Vi ska tydligen göra två hembesök denna afton, Först till Geromima och hälsa på, och se om hon blivit klar med gardinerna hon skulle sy till Ellis sovrum, och sen hem till Ross för att hjälpa honom skruva upp några hyllor (Elli är tydligen den ende i vänskapskretsen som äger en borr).

Men innan vi åker runt och hälsar på folk måste jag fanimej ha en mjukglass!

Slapp söndag

I dag har jag bestämt mig för att bara dunderslappa. OM jag får för mig att röra på mig lite, så ska jag diska. Det ser ut som skit här hemma efter grillning och slacking.

I går var vi på Liseberg! Elli, Robban, Martina, jag och några andra (kompisar till R & M). Där har jag inte varit sen jag var typ 8-9, så det var ju en kul grej. Var jättetrött när vi kom hem bara, vi glodde på film och somnade.

Nu är jag ledig två dagar från porrisen, så jag kan tänka mig att jag går in i samma lunk som tidigare. Men det blir andra bullar i augusti då jag ska jobba en hel del.

Öppnar också.

Jojomen, nu kan jag rutinerna för öppning också, haha. Fullärd porraffärsknegare! Haha!

Elli och jag tänker utnyttja solvädret till max i dag. Grilla med andra ord! Robban är tillbaka i Götet och ska göra oss sällskap, kanske tillsammans med Martina.

I morgon ska jag öppna själv på butiken. Det ska nog inte vara några problem. Det är nog gjort på en kvart, men jag ser till att vara där i god tid så jag har tid att göra allt ordentligt. Sen på kvällen är det tänkt att vi ska festa. Aron spelar på Gossip så vi drar väl dit i så fall. Fan vad gay jag har blivit sen jag flyttade ner. :-S

Har förresten pratat stockholmskultur i dag, med en tysk/skåning och en ungrare/göteborgare (Frank och Aron). Stockholm är ungefär lika impopulärt som jag hade räknat med...

Första dagen (kvällen) på jobbet

Och allt har gått väldigt bra faktiskt! Jag kan ju börja med att säga att det är ett sjukt slappt jobb. Men jag hann med att hyra ut några filmer, sälja några filmer, sälja kondomer samt hänvisa en man in i bås nummer 1.
  Frank tyckte jag lärde mig fort och att det funkade bra, och han tyckte det var jätteskönt att jag förstod skånska haha! (Ett litet tack ber jag att få ge till Jonna som kan ha varit en bidragande faktor.)

Så nu när jag lärt mig rutinerna för hur man stänger, ska jag i morgon inställa mig kl. 9:30 för att lära mig hur öppningen går till. Det är ju basically samma sak som stägning fast baklänges, samt att det innefattar städning.
Jag fick förresten en liten slant för de få timmar jag var där - en tax i mocka, en tax i mocka.

Tråkigt bara att det är helt släckt och att Elli ligger och sover när jag kommer hem. Hmm, han har varit och handlat skor med Aron i dag, det kanske har tagit på krafterna.

Banken

Nog kan väl bankärenden klassas som något av det tråkigaste som finns? Det tar lång tid, när man väl får sin tur förstår man bara hälften, man har alltid mindre pengar än man trodde... Nej, jag har inte mycket till övers för banken, jag säger då det.

Men i övrigt har jag köpt ett kontantkort så att jag kan bli nådd. Skönt, har ju gått utan telefon way länge nu.

Telefonabstinens!

Jag har aldrig varit ett stort fan av att prata en massa i telefon, men nu börjar det kännas jobbigt att inte kunna ringa sina nära och kära. Jag vet ju inte vad mina vänner har för sig! Och jag vet inte hur min familj mår! Jävla 3 som inte vill dela ut vanliga jävla SIM-kort...

Det fixar sig nog.

Pratade med Sebbe idag, och han fixar grejerna med papprena. Verkar inte ha fått nåt från Trygg Hansa än, vilket är lite skumt, men det ska nog lösa sig. Han skickar också iväg papprena för adressändring och eftersändning, thank god. Det tog ju tid för honom, men bättre sent än aldrig - och jag är tacksam för att han hjälper mig.

Eftersom jag, som jag påpekat flera gånger, är pank så måste jag dessvärra gräva ut det sista ur mitt sparkonto. Skulle göra det idag, men Nordea hade inte öppet på "rätt tider", så jag ordnar med det i morgon. Visst ja, i morgon ska jag ju även börja knega på porrisen (inkomst - yeeha!), så då får jag plötsligt något att göra, haha.

Elli jobbar 6:30-22 i dag. Stackarn, det måste vara slitigt med dubbla jobb. Nåväl, han får ju sin efterlängtade semester hem till Island om bara ett par veckor. Det gör nog honom gott, han längtar verkligen hem nu, det märks. Pratar om familjen, de gamla vännerna och allt han vill göra. :-) Kan inte vara lätt att flytta till ett annat land. Och nu är det ju ett år sedan han träffade sin pappa och bror.

Medans Elli är på porrisen i kväll ska jag njuta av säsongsstarten av Weeds. Natta, du gör mig väl sällskap? ;-)

Bloggande?

Johanna, jag kommer fortfarande inte in på din blogg! Det är den enda adress som vägrar öppnas, och jag kan inte förstå varför. Ni läsare (har jag några?) kan väl göra mig en tjänst? Besök länken http://ailura.blogg.se och kommentera sedan här ifall ni kommer in eller ej, så jag vet vart felet ligger.

Humor

Elli och jag var på besök hos Anton i går. Fika med bullar och paj och kaffe och allt. Dessutom fick jag låna säsong 1 och 2 av The Catherine Tate Show på DVD! Hon är ju helt hysterisk, så det är vad jag gör nu - glor på DVD.

Börjar på porrisen på torsdag kväll. Ska bli så skönt att göra nåt! Förvisso ett av planetens slappaste jobb, men jag vill verkligen göra nåt och jag måste verkligen få in lite pengar för nu är jag pank. Pank! Det är helt värdelöst, och eftersom jag knappt kommer att få in några pengar i slutet av denna månaden så blir jag nog tvungen att krypa till korset och be mamma om hjälp. Det brukar jag alltid dra mig för att göra men what the fuck, jag måste ju överleva.

Vädret börjar faktiskt bli lite bättre, åtminstone några timmar om dan, så jag kanske borde ta mig för att gå på min egenguidade sightseeingtur snart?

Ny vecka

image2

Jag stannade uppe för länge i natt, för TV3 fick idén att marathonvisa en jäkla massa avsnitt av serien Weeds. Jag satt fast till typ 4:30 i morse! Sjukt bra serie, nu måste jag börja köpa på mig DVD-boxarna...

Söndag

Festen i går var ganska lame. Rätt lugnt på folk, trista gästartister och Aron var tvungen att jobba hela tiden så han kunde inte festa loss. Elli och jag åkte hem efter några timmar, sov, och nu är han och jobbar. Ska bara göra mig i ordning lite grann så ska jag dra dit och hålla honom sällskap sista timmen. Det är ju inte direkt jättestimulerande att sitta bakom en disk när man har kund ungefär 2-3 gånger per timme.

Det är ganska skitigt här hemma. Jag har diskat upp efter förkrökandet i går, men jag måste ta och grovstäda med dammsugning och moppning och sånt också, annars blir det aldrig rent här.

Nu är jag pank. :-/

Fest

Elli och jag har blivit bjudna att gå på nån slags big gay-fest i kväll. Ellis vän Aron ska spela. Så nu sitter vi hemma och dricker drinkar. Bara det är ju väldigt gay. But it's nice.

Har ännu inte lyckats få tag på nån mobil att använda. Kuksugarfittcpjaghatardetmeränalltannat-operatören 3 verkar inte vilja att jag använder en vanlig klassisk GSM-telefon, för SIM-kortet är inte kompatibelt. Jag blir så less...

I övrigt ska jag börja jobba på porrisen på torsdag kväll. Ska jobba två pass med Frank för att lära mig hur allt funkar.

Mobilen dog

Jag tappade min redan jättetrasiga (och jättekassa) U880 i golvet nyss. Det var droppen, tänkte den, och såg till att gå sönder ordentligt. Så hela luckan lossnade och nu är jag mobillös. Det är ingen vits att ringa, med andra ord. Inte förränn jag fixat nån ny i alla fall.

Nu tittade Robban in en sväng. Han sa att han har en gammal mobil jag kan använda till dess att jag köper en ny. Tror Elli har nån också. Nåväl, det löser sig.

Förresten skulle Frank bli sen, så jag ska vara på porrisen 14:30 i stället.

GAAH!

Jag blir helt jälva tokig på min dygnsrytm! Trött och glad gick jag och la mig och somnade runt kl. 00 - perfekt eftersom jag ville gå upp runt 7-8. But no. Very much no. En och en halv timme sov jag innan min kropp vaknade och tyckte att den sovit middag så det räckte. Vad fan?! Vad måste en kille göra around here för att få en ordentlig natts sömn? Jag låg kvar i sängen och vände och vred på mig fram tills nu.

Anywho, i morgon (läs: senare i dag) ska jag till porris och träffa ägaren Frank. Kan ni tänka er, en tysk bög. Hur klyschigt får det bli egentligen? Ska vara där kl. 14 så det är väl inte hela världen om jag går och lägger mig några timmar typ när Elli åker till jobbet vid 6. Så har jag ju gjort de senaste dagarna...

I dag var jag på bio med Malin S. Vi såg Little Miss Sunshine (hett tips!), och med oss var hennes amerikanska vänner Douglas och Maren, väldigt trevliga båda två.

Ingen bio

I dag har jag gjort ganska vuxna saker. Suttit i telefon med olika elbolag och donat, ordnat med hjälp av bredband och sånt åt en bekant, och dessutom träffat hyresvärden (Ragge - den mest stereotypa göteborgarn hittills!) för att göra en beställning på en säkerhetsdörr.

Sen kom Elli hem från jobbet. Vi låg och pratade om vilken bio vi skulle se (han är fett inne på Transformers), men i vanlig ordning... somnade vi. Jag vaknade just och han snarkar fortfarande.

Men jösses

image2
Jag har sovit en kvart. Min kropp har liksom inte velat mera. Hmm, nu ringer Ellis väckarklocka. Stackarn ska till jobbet.

Jag kan ju passa på att berätta vad mer vi gjorde i dag (i går). Vi var ju som sagt på middag hos Ellis vän Geromima, men innan dess var vi på MediaMarkt. Älskar det stället! Och Elli gav mig en tidig födelsedagspresent! En värsta fin dammsugare! Han har berättat tidigare att han, av princip, bara ger bort praktiska saker vid födelsedagar. Och jag behövde ju verkligen en. Som ni ser är han grön, och visst är det fint? :-)

Skön dag

När Elli kom hem från jobbet i dag, kan ni fatta att han köpt blommor åt mig?! Jag har aldrig fått blommor bara sådär förut! Jag blev alldeles jätteglad. :-)

Sen har vi varit bortbjudna på middag hos Ellis vän. Supergott och väldans trevligt. Med andra ord har det varit en lugn dag, som jag gärna gör om.

Blir glad bara jag tänker på de där blommorna...

Trötter

Jag har varit på stan och fikat med Malin S på mysiga Haga-bion. Där åt jag lasagne och drack kaffe, sen gick vi och drack ett par öl. När jag kom hem låg lille Elli och sov sedan två timmar. Och han sover fortfarande. Stackarn sov bara tre timmar i natt, och de är överjävligt underbemannade på hans jobb så det har säkerligen varit slitet. Han bad mig väcka honom när jag kom hem, men nu när jag varit inne tre gånger och han fortfarande inte velat stiga upp bestämde han att det kanske vore bäst att sova vidare. Han är ju som sagt en jävel på att sova, så det skulle inte vara så förvånande om han sover resten av kvällen.

Vad ska jag göra i kväll då?

In till stan

Det är egentligen första gången som jag kom ner hit som jag nu på egen hand ska ta mig in till stan. Inte så att jag är orolig för att inte hitta eller så, för det vet jag att jag gör, jag menar bara på hur löjligt det är att jag knappt gått utanför dörrn. Och har jag gjort det har vi ju tagit bilen.

Jag har varit duktig och städat badrummet i dag. Har dessutom pratat med Com Hem's kundservice åt både mig och Elli (de skickar ut en ny coaxial åt mig, gratis). Det finns disk att ta itu med här hemma, och ett helt berg med tvätt som vill vikas. Jag tänker göra med disken och tvätten så som jag alltid gör: Ignorera och åka och fika.

Massa skit?

Har precis varit över i mitt crib och röjt ut alla kartonger. Vad mycket skit man har! Och då slängde jag bort två sopsäckar med bara skräp när jag flyttade ner. Glad i alla fall att i princip allt är på plats nu. Men jag har glömt att packa ner coaxialkabeln till modemet, så Robban kan inte använda internet. Och så glömde jag naturligtvis fjärrkontrollen till digitalboxen, så någe kul TV blir det inte heller för stackarn. Nåväl, i morgon ska jag träffa Malin S (like, finally) och då tänkte jag dra nånstans och köpa kabel till modemet.

Elli är på väg hem från porris nu, han ringde precis. Vi ska åka och köpa nåt att äta, och inte glömma att lämna tillbaka hyrfilmen från i går. Dreamgirls var grym! Om man nu vågar lite på två bögars utlåtande om en musikal. Men till vårat försvar kan jag säga att vi även såg Rent i går, och den var verkligen inget att hänga i julgranen.

Söndag

Det regnar i dag igen. Borde jag vara förvånad? Jag har i princip stängt in mig själv här ända sen jag kom ner. Man pallar ju liksom inte vara ute när man blir dyngsur bara man går ut genom dörren. Det ska bli bättre väder i morgon - det vill säga uppehåll. Vad löjligt. När ska jag kunna gå på min vilse-tur?!

Palla vädret

Glöm det jag skrev i går om att gå på egenguidad sightseeing. Moder Natur tycker det är kinkigt att gnälla efter bara fyra dagars regn, så hon slänger in minst två dagar till. Jävla subba...

Men det känns ändå ganska okej att vara hemma i dag, för Elli fick ledigt från butiken! Vi kommer förvisso att spendera dagen rännandes fram och tillbaka till tvättstugan, men det kan väl också ses som quality time?

Vad göra, va?

Jag känner mig så seg i dag. Egentligen har jag inte gjort nånting förutom att boka tvättstuga till i morgon, och att jag diskat och donat lite här. Well, jag får väl ha det lite chill nu antar jag. Inte direkt så att jag är uttråkad, snarare så att jag undrar om det är okej att bara ligga och jäsa? Jag antar det...

Och middag har jag lagat också. Smått misslyckad citronkyckling med citronris, men det gick ner. Jag tänkte svänga ihop nån flashig glassefterrätt till mig själv snart också. Sånt är jag bra på. ;-)

Malin svarade inte, hon är rätt dålig på det. Nu får hon höra av sig och hon vill fika en stund.
Robban var förbi här en liten snabbis, men ville inte titta på film för han skulle iväg och träffa sin tjej.

Jag tänkte att i morgon, om vädret tillåter, ska jag nog gå på lite egenguidad sightseeing i stan medans Elli jobbar. Med andra ord - jag ska gå vilse och försöka hitta tillbaka. Förhoppningsvis lär jag mig hitta av en sån utflykt. Eller?

Fredag redan?

Jag sov länge i dag. Typ till klockan 12. Och på soffan sov jag också. Dels för att Elli snarkade något otroligt, och även för att jag har blivit helt sjukt hostig, och eftersom han jobbar 7-22 i dag och behöver sin sömn så ville jag inte riskera att väcka honom.

Jag har egentligen inga som helst planer för dagen. Det är kanske så det funkar när man är arbetslös? Ska boka en tvättid, det vet jag, men det är ju gjort på två minuter. Och så tänkte jag diska och damsuga lite. Men i övrigt är lägenheten städad... Jag vet inte, kanske man ska ringa Malin S och kolla om en fika vore latjo?

Dags att åka?

Elli kom hem först nu, så vi kommer iväg lite senare än planerat. Men det är cool. Han hade varit på banken och segat, stackarn.

IKEA-möblerna i mitt crib är monterade nu. Jag skulle lätt kunna bli professionell IKEA-snickare. I is well wicked at dat! ;-) Robban kom typ när jag var klar. Så han bidrog mest med att leka DJ med min bergsprängare och att hålla mig sällskap. Det uppskattades så mycket att jag bestämde att vi skulle gå och äta pizza sen. Vilket vi gjorde.

Hoppas jag får tag på en billig DVD. Hur ska jag annars kunna kolla på Buffy? :-S

Dag två, here I come!

Nåväl, jag känner mig kanske inte fullt så hurtig som rubriken för detta inlägg vill mena. Men jag är på gott humör - har hunnit dricka kaffe och allt. I övrigt sov jag nästan till klockan elva. Vaknade i samband med att Robban kom över och skulle käka frulle och hämta lite saker. Han är tillbaka i min lya nu. Tydligen dök rörmokaren upp där tidigt i morse och gav mig en ny toalettstol (!) och nya kranar inne på toaletten. Tack farbror Rörmokare!

Om en stund ska jag gå över och fixa med lite grejs. Ska dels montera ihop IKEA-möblerna jag inhandlade i går, och så ska jag plocka med mig lite saker hit. Kläder framför allt.

I eftermiddag ska Elli och jag dra till ClaesOhlson (stavas det så?). Han ska byta ut en grej. Och jag behöver köpa antennsladd till TVn samt en DVD-spelare, om jag har råd. Eftersom det fortfarande är en hel del saker kvar att inhandla, kanske jag borde skriva en inköpslista? Jag gillar listor, de ger en lite bättre koll...

Och förresten, Jonna, om du läser det här, skivorna du beställde har restnoterats så det dröjer nog nån vecka innan du kan få dem.

08a goes 031!

Yes! Från och med i dag bor jag alltså i Göteborg! Hur sjukt är det inte på en skala? Alla grejer är i lägenheten, men det är inte direkt i ordning. För tillfället är jag hemma hos Elli (där jag, by the way, kommer att bo de närmsta veckorna, eftersom Robban lånar min lägenhet), men vi ska dra tillbaka till mitt casa så fort Robban är tillbaka från sin tripp på stan. Eller kanske när Elli har vaknat från sin tupplur på soffan.

I dag har vi, efter att jag kommit ner och alla grejor stuvats in i min lilla etta (tack för bärhjälp lillebror Axel och Elli, och tack mamma för skjutsen), varit på IKEA. Det är ofta skitkul, men jag var sjukt trött efter flyttande, och dessutom tog mitt snus slut, så jag var inte på topp. I vilket fall som helst lyckades jag sätta sprätt på 2000 spänn. Och inte mycket spännande var det heller. Mest bara en faslig massa saker till köket. Och så ett litet databord, tvättkorg och en liten, liten TV-bänk. Jag har mer att shoppa egentligen, men det tar jag nån annan gång. Typ nästa vecka.

Just denna vecka är jag fruktansvärt upptagen. Jag är nämligen nybliven arbetslös, och jag tänker ägna en hel del tid åt att känna hur det känns att inte ha ett kneg. Jag tänkte till exempel sova länge, äta choklad, diska 10 gånger om dan (like, yeah right, det kommer jag palla första dan) och kanske promenera runt i mitt nya fina område - om vädret tillåter.

Nu tänkte jag vecka Elli. Och det är ingen lätt match - utslagna islänningar är det inte lätt att blåsa liv i. Det är inte heller världens lättaste att skriva på deras tangentbord. Avsaknaden av Å och Ä gör att man måste kuta med fingrarna fram och tillbaka för att få dessa svenska krumelurer att ta form.

God afton!
RSS 2.0