Service minded?

Häromdan skröt jag i bloggen om hur överjordigskt grym jag är på att slå in julklappar, att inte ens Martha Stewart kommer i närheten av att vara så skillad. Och det var faktiskt sant! Klapparna som ska delas ut till mina nära och kära är bögigt fina och de kommer alla att hejda sig en sekund innan de öppnar sina presenter.
  Men... Här på jobbet är det en helt annan saga. Jag blir så jäkla stressad när kunderna ber om att få ditt eller datt inslaget. Och det mesta har ju packats i helt galna former, och eftersom jag vill att det ska gå riktigt fort så smilar jag på som bara den medans fingrarna snurrar i 190 medans jag försöker svänga ihop ett fint litet knyte i silverfärgat papper. Det blir aldrig bra. Aldrig I tell you! Inte ens när det bara är en enkel film som ska slås in eller whatever - det ser ut som om en reumatisk lågstadieelev med koncentrationssvårigheter har varit i farten. Men det hör till saken att jag känner mig dålig om jag skulle säga att jag är skitkass på det här med presentinslagning, och det känns inte alls service minded. För man vil ju vara go och glad när man jobbar med porr, det förstår ni va?

Domino

Fy ända in i sjuttsingen vad trött jag känner mig. I dag är 11 dagen i rad på jobbet. Det har ju gått rätt bra ändå, men det känns ändå som om min hjärna är av samma konsistens som typ äppelmos.

Eftersom jag blev rånad på min tvättid i går, och jag sen glömde av att boka en ny, så får jag helt enkelt se om jag alls får nån tvättid i kväll. I annat fall få jag ta med mig en jäkla massa smutstvätt hem till mamma och tvätta där. Men jag vill ju inte spendera julhelgen i tvättstugan egentligen... oh, well. Jag siktar ändå på att få tvätta i kväll, och mellan varven ner till tvättis ta tag i att städa lägenheten. Jag tror jag har sovit hemma två eller tre nätter de senaste två månaderna...

I filmen som går på i butiken just nu, ser porrgubben ut som min gamla kollega Rajala. Fast typ 25 år äldre. Det är ju lite lustigt...

Sex gösar i en gösask?

Jag har varit så sjukt lat i kväll. Sådär lat att jag bara vill ruska om mig själv och skrika Men ryck upp mig! Gör nåt av mitt liv!, men det gör jag inte. Jag hade tänkt tvätta, och hade bokat tid och hela faderullan, men när jag kom ner hade personen som haft tiden innan inte kommit och hämtat sina grejer så det var låst in till tvättis. Jag väntade i över en kvart och bestämde mig sen för att gå upp i lägenheten igen. Arg. Så jag har inga rena kläder whatsoever, och jag ska om två dagar resa bort för att (nästan) inte komma hem på typ tre veckor. Oh well, jag kanske hinner med nån maskin i morgon.

I dag hade vi bästa dagen försäljningsmässigt på typ 3 år. Helt galet.

Julmys och kusinbarn

Nu när julen verkligen är runt hörnet så känner jag mig alldeles tossigt och jag märker att jag konstant bara går och funderar över hur det kommer att bli på dopparedagen. Jag saknar min familj, verkligen mer än vad jag nånsin hade trott, så att få vara med mina syskon och att äntligen få återse syskonbarnen är det jag ser fram emot. Och sen såklart allt myspys kring julbordet, med övermycket gott käk och en äcklig men traditionsenligt gosig snaps. Och glögg! Fan vad jag älskar glögg.

Och på tal om glögg kan jag berätta att glöggaftonen hos Anton var jättetrevlig och värsta mys! Vi var inte många, så glöggen överbemannade oss ganska snabbt, men det var bara fint.
  I går fick jag en flaska glögg med, courtesy of porrfilmsbolaget Max's som önskade återförsäljarna god jul.

Det är lite mer att göra här i butiken nu när folk ränner på stan för att sista minuten-shoppa. Och när det är mycket att göra i butiken så går tiden i tid och en timme känns inte längre som två, och det är ju positivt. Dessvärre är ju inte tempot konstant inställd på "busy" utan jag måste fortfarande surfa på nätet för att inte avlida av tristess. Men nu är det ju ändå jul snart, så jag håller mig vid liv trots att internetuppkopplingen är bajs och väljer att dö titt som tätt.

Förresten måste jag gratulera min kusin Adam som blivit pappa för första gången. Välkommen till världen lille Denver!

"Tom-tom-tom-tom"

Tänd Ett Ljus månste väl ändå vara det vidrigaste, sliskigaste, äckligaste som någonsin skrivits? Jag blir både mordsbenägen och självmordsbenägen varje gång jag hör skiten.

Glöggen räddar världen!

Hade myskväll hemma hos Elli i går, med julklappsinslagning, glöggdrickande (bara för min del eftersom islänningar hatar glögg, tydligen) och i-soffan-framför-TVn-under-ett-täcke-och-titta-på-nåt-kul-och-kramas. Det var guld.

I morse försov jag mig. Eller vi oss. En kvart innan butiken skulle öppnas slog jag för första gången på några timmar upp mina trötta ögon, och fick lite panik. Praise the Lord för att bilen uppfanns och praise the Boyfriend för att jag fick hjälp med allt så att butiken öppnades nästan exakt i tid.

I kväll ska jag till Improgruppens Anton på glöggkväll. Min Malin ska dit också, och säkerligen många andra. Jag räknar med en fin blandning mellan spex och myspys.

Jag har tänkt lite, och kommit fram till att:

- Glögg är nästan det bästa med julen. Stämningshöjare till tusen, gotta love it.
- Martha Stewart ain't got shit on me - jag är kung på att slå in presenter!
- Livet var lite, lite tråkigare innan YouTube.
- Jag saknar min familj.

Vill också passa på att gratulera min syster Elin. Efter blod, svett och tårar har hon gjort sig förtjänt av ett fint betyg i hebreiska! Eller om det var matte? Jag har aldrig lärt mig skillnaden.

Izzy Kizzy Look at Him!

En veckas semester från bloggen, men inte jobbet. Sitter nu i butiken precis som vanligt, och det är stägningsskiftet som gäller.

I dag tog jag itu med hela julshoppingen. För att slippa den värsta folkstormingen såg jag till att vara inne i stan vid 11, men fuckin' hell det var ju inte tomt ändå. Det blev till att armbågas med pensionärer och latte-morsor men jag lyckades till slut få tag i varenda liten klapp. Big ups till Ross som hjälpte till också. Och Elli of course.

Jag har gjort vissa iaktagelser under dagen:

- Gamla gubbar har verkligen ingen koll. De tror att de har koll, but nooo!
- En kopp kaffe och några djupa andetag kan lösa det mesta.
- Jag är sjukt nervös inför Islandsresan - att träffa ens käras nära och kära är tufft.
- Att tänka kan lösa en hel del grejer, men mins lika ofta fuckar det bara upp situationen.

Äh...

Jag har sovit bort hela dan! Tolv fucking timmars sömn ska man inte behöva. Jag vet inte ens om jag tänker ta mig för att tvätta i dag som jag hade sagt att jag skulle. Tror inte jag pallar. Av nån anledning har för mycket sömn gjort mig på sjukt dåligt humör. Och jag vet inte varför, utan sitter nu mest bara här och är sur på mig själv för att jag är sur.

Snart börjar marathonknegandet i buiken. Gosh...

Och Elli åker till Ásta och Hallur i morgon. Jag kommer att sakna honom.

Kanske beger mig in till stan och letar julklappar?

Icky Thump

Yeah, i går var det full rulle. Eller, jag var full i alla fall. Mycket alkohol, god matt, gott sällskap, duktiga showartister. Jodå, det var riktigt nice. Tack och bock till Frank som spenderade många kronor för att vi, hans personal, skulle få en fin kväll.

Jag sitter på jobbet nu. Det är dåligt väder ute, så jag har inga kunder.

Grammatiken från helvetet

Yeah, nu har jag varit duktig och glasögonormigt pluggig som tagit mig igenom alla övningsuppgifter för de tre första kapitlen i Litli Græni Drekinn. Och det är ju inte svårt att förstå vad texterna handlar om - piece of cake liksom, men när jag ska översätta och skriva ner grejer... Det är det här med grammatiken. Isländskan har ju en miljard olika regler för vad saker ska heta, hur det ska uttalas och hur orden ska böjas. Verkligen löjligt mycket regler. Kruxet med det hela är dock att reglerna bara gäller för typ hälften av alla ord och fraser, resten är undantag och det är bara att lära sig. Och där har jag en bra bit kvar. Hela biten kvar, när jag tänker efter. Jag har ingen aning om vad man kallar en stol om man sitter på den hemma hos en kompis (för stolen heter ju något helt annat om den står i mitt kök). Till exempel alltså...

Lilla Gröna Draken

Det var fan inte kul att pallra sig hit i morse. Sängen var varmare och mysigare än vanligt (kanske för att vi nu sover i ett sovrum, och inte i vardagsrummet), och det skar lite i hjärtat att ge sig ut i kylan.

Nu försöker jag bita ihop tills det är dags att ge sig av igen. Kanske till och med hinner ta en power nap på typ en kvart innan jag måste göra mig klar att dra iväg på personalferre.

Jag har förresten lyckats lägga vantarna på ett par studieböcker i isländska, så jag ska nog ta och plugga lite här på egen hand. Hehe. Det är jättespännande att läsa om Litli Græni Drekinn.

Lördag.

Det var väl själva sjuttsingen vad tiden ska gå långsamt! Jag har hunnit bli hungrig också...

Sweet Deams Are Made of This

Jag sov 13 timmar i natt! Helt sjukt skönt var det, och jag känner mig totalt utvilad nu. Lite stel till och med. Vanligtvis blir jag bara ännu tröttare av att sova så länge, men jag antar att jag behövde det just nu. Eller så har Marcel rätt och jag är påväg att bli dundersjuk. Let's hope not.

I morgon kväll ska vi, gänget i porrisen, bege oss till ägare Frank för att förkröka, och sedan bär det av ut på julmiddag. Skitkul! Softilation in the nation att festa på annans nota så klart, men jag blir lite fundersam samtidigt. Hur ska man bete sig på vad som kan ses som personalfest? Sist jag var på personalfest var vi typ 100 pers och man blev ju rätt anonym, men nu kommer vi att vara sex personer (mig inräknad) och då är man ju inte så pigg på att bete sig som jagvetintevad. Visst är mina kollegor trevliga - till och med chefen (förresten är det nog han som är mest benägen att festa tills han blir jagvetintevad) men man vill ju bete sig hyggligt, inte dricka FÖR mycket och samtidigt visa att man är tacksam över att bli utbjuden på middag och fest. Jag kanske är mest skraj över att chefen super mig för långt under bordet? Jag ska ju trots allt jobba dan efter...

I kväll flyttar förresten Tommi ut.

Nu är det jul igen

När ska man egentligen ha tid att handla julklappar? Jag är ju verkligen inte keen på att knata runt i butiker, och framför allt inte när det är annat folk där. Att behöva trängas med flämtande och jäktande idioter inne på ett köpcentrum får mig bara att freaka, och jag måste ta kafferast mellan varannan butik. Dont get me wrong, att dona med presenter tycker jag är skitkul, men det är det är tanke på att hinna med allt handlande som gör mig matt.

Jag får väl göra upp en lista, och se hur mycket jag kan beställa via nätet.

Va vem jag?

Crap alltså. Jag sitter på jobbet och känner bara att jag är påväg att tuppa av. Noll fucking energi in this kropp i dag. I morgon flyttar Tommi ut.

C´mon, how fucked up is you?

Förbenat skönt att vara ledig i dag. Oj vad jag har sovit! Men snart iväg till teatern. Ska träffa Malin först, för obligatorisk fika och babbel.

Who's That Bitch?!

Jag är glad att jag inte hade kvällspasset i dag. Snackade med Elli på telefon nyss (det är han som fått uppleva mardrömmen) och blev spyfärdig. Tydligen har han och Frank spenderat senaste timmen med att städa. En kund som suttit i bås 4 hade diarébajsat i hela båset, och dessutom skitit ner hela golvet och väggarna (?!) inne på, och utanför, kundtoaletten. FY FAN SÅ ÄCKLIGT!

I'm Really Hot

På grund av missförstånd och andra dumheter så har jag blivit tvungen att jobba hela helgen, när jag haft Peter och Frida på besök. Det kändes lite surt, men det gick rätt bra ändå. Det har balanserats med en del öl och långa samtal om allt och inget, så jag skulle säga att vi gjorde det bästa av situationen.

Det blir inte mycket ledighet den här månaden. Inte under de första tre veckorna alltså, då jag i princip jobbar varje dag. Men sen får jag ju ta igen det med råge, eftersom jag kommer att vara ledig i nästan två och en halv vecka! Jag ser verkligen fram emot det. Först att få fira en härlig jul med hela familjen som jag saknat så mycket (mina syskonbarn i synnerhet), och sen hem för att packa om och kila iväg till Reykjavik via Köpenhamn. Gaah, I can't wait!

I natt sov jag i min lägenhet. Vilket är lite av ett "Whoa!" eftersom det var flera veckor sedan. Jag vet nu att jag inte kan vakna ensam. Tänk då att jag har sån tur att när jag redan försovit mig i en halvtimme vaknar jag av att Elli dundrar in i lägenheten med ett stort smajl på läpparna, och att han har med sig en kopp kaffe, och ställer sig och gör i ordning mackor åt mig! Hur har jag förtjänat detta?! Gosh, jag kanske borde fortsätta sova hemma hos mig om jag kan räkna med denna royal treatment hädanefter. Helt underbart att bli ompysslad när man känner sig yrvaken och lite småynklig på morgonkvisten. Tack babe, det får du gärna göra om. ;-)
RSS 2.0